Bitcoin

MicroStrategy onthult op Bitcoin gebaseerde gedecentraliseerde ID oplossing

MicroStrategy waagt zich verder op het gebied van digitale innovatie met de aankondiging van zijn gedecentraliseerde identiteitsoplossing, die gebruik maakt van de kracht van het Bitcoin netwerk.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy onthult op Bitcoin gebaseerde gedecentraliseerde ID oplossing
MicroStrategy onthult op Bitcoin gebaseerde gedecentraliseerde ID oplossing

MicroStrategy, dat bekend staat als de grootste houder van bitcoin, onthult plannen om een gedecentraliseerde identiteitsoplossing te lanceren op de ruggengraat van het Bitcoin netwerk. Dit baanbrekende initiatief, dat de naam MicroStrategy Orange meekreeg, markeert een belangrijke stap op weg naar een nieuwe manier van denken over en omgaan met identiteit in het digitale universum.

MicroStrategy Orange werd onthuld door Michael Saylor, de visionaire executive chairman van MicroStrategy, tijdens de Bitcoin For Corporations conferentie van het bedrijf. Het is een open-source project dat zichzelf bevrijdt van de afhankelijkheid van sidechains. Saylor beweert dat de oplossing naadloos tot 10.000 gedecentraliseerde identifiers (DID's) kan verwerken in één enkele Bitcoin transactie, wat een paradigmaverschuiving belooft in gedecentraliseerd identiteitsbeheer.

MicroStrategy Orange, beschreven in een onofficieel conceptdocument dat MicroStrategy deelde op GitHub, wil een trifecta van eigenschappen leveren: vertrouwelijkheid, fraudebestendigheid en duurzaamheid in gedecentraliseerde identiteiten, allemaal uitsluitend verankerd op de openbare Bitcoin blockchain.

Centraal in de oplossing staan de gedecentraliseerde identifiers (DID's), die een schijn van pseudonimiteit bieden die lijkt op echte identiteiten die losgekoppeld zijn van Bitcoin adressen en transacties. Met Orange Service, Orange SDK en Orange Applications is MicroStrategy Orange een uitgebreid ecosysteem dat is ontworpen om gebruikers te voorzien van robuuste mogelijkheden voor identiteitsbeheer.

De Orange Service faciliteert de uitgifte van DID's aan personeel en de inzet van applicaties, terwijl de Orange SDK en Orange Applications gebruikers voorzien van veelzijdige aanpassingsmogelijkheden voor naadloze integratie op mobiele en desktopplatformen.

MicroStrategy heeft zijn potentieel al bewezen met de ontwikkeling van 'Orange For Outlook', een applicatie die naadloos digitale handtekeningen toevoegt aan e-mails, zodat ontvangers de identiteit van de afzender met vertrouwen kunnen verifiëren.

Het inwerkproces is gestroomlijnd: gebruikers ontvangen een uitnodigingsmail met MicroStrategy's geverifieerde DID handtekening. Na acceptatie genereren gebruikers een unieke DID samen met een publiek-privaat sleutelpaar, dat vervolgens wordt toegevoegd aan het Bitcoin netwerk. Dit heeft een cascade-effect tot gevolg, waardoor gebruikers hun personeel kunnen uitnodigen en zo de creatie van digitale identiteiten binnen het netwerk behouden.

MicroStrategy voorziet een breed spectrum aan toepassingen voor MicroStrategy Orange, in verschillende domeinen zoals berichtenplatforms, sociale medianetwerken en de snelgroeiende gebieden van e-commerce, enterprise en fintech.

Deze baanbrekende aankondiging komt vlak na MicroStrategy's financiële rapport over het eerste kwartaal, waarin een nettoverlies van $53,1 miljoen dollar per 30 april werd onthuld. Traditionele boekhoudmethoden houden echter geen rekening met de razendsnelle stijging van 65% in de marktwaarde van MicroStrategy's beleggingen in bitcoin - in totaal 214.400 BTC die op dat moment een waarde vertegenwoordigden van $15,2 miljard.

In het kielzog van deze onthulling onderstreept MicroStrategy's uitstap naar gedecentraliseerde identiteitsoplossingen niet alleen zijn niet-aflatende toewijding aan innovatie, maar luidt het ook een nieuw tijdperk in voor digitaal identiteitsbeheer, aangedreven door de ongeëvenaarde veiligheid en veerkracht van het Bitcoin netwerk.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.