x Oud archief

MicroStrategy zal $400 miljoen aan effecten uitgeven om meer Bitcoin te kopen

cryptostheen 2 min lezen

MicroStrategy, ‘s werelds grootste beursgenoteerde business intelligence -bedrijf, heeft plannen aangekondigd om de opbrengst van een effectenaanbod van $400 miljoen in Bitcoin te investeren.

Op 7 december onthulde het bedrijf plannen om $400 miljoen aan converteerbare senior notes uit te geven – een schuldbewijs dat kan worden omgezet in aandelen van het uitgevende bedrijf. De aankondiging verklaarde:

“Microstrategy is van plan de netto-opbrengst van de verkoop van de effecten in Bitcoin te investeren.”

Tegen de huidige prijzen zou de $400 miljoen het bezit van het bedrijf met 20.833 verhogen, wat de totale cryptovoorraad van het bedrijf op bijna 62.000 BTC zou brengen.

Microstrategy betaalt halfjaarlijkse rente aan de houders van de schuldbewijzen tot december 2025. De firma behoudt zich ook het recht om deze in te wisselen voor contanten vanaf 20 december 2023.

In de aankondiging staat dat MicroStrategy binnen 13 dagen na aanvang van het aanbod ook tot $60 miljoen aan extra obligaties kan aanbieden aan zijn eerste kopers.

De effecten zullen worden uitgegeven onder Rule 144 van de Securities Act, en zijn alleen beschikbaar voor gekwalificeerde institutionele beleggers.

In reactie op de aankondiging van MicroStrategy suggereerde Gabor Gurbacs, de CEO van de in New York gevestigde investeringsmaatschappij VanEck, dat het aanbod meer indicatief is voor een digitaal activafonds dan voor een beursgenoteerd bedrijf:

MicroStrategy bracht beweging in de cryptowereld in augustus, toen het bedrijf onthulde dat het Bitcoin als zijn primaire reserve had aangenomen na de aankoop van 21.454 BTC voor $250 miljoen. Vervolgens kocht het de volgende maand nog eens 16.796 BTC voor $175 miljoen. De aankopen werden gedaan via het OTC- en makelaardijplatform van Coinbase.

Slechts een paar dagen geleden, op 4 december, kondigde MicroStrategy’s CEO, Michael Saylor, aan dat het bedrijf nog eens 2.574 BTC had gekocht aan ongeveer $19.427 elk voor in totaal $50 miljoen, waarmee het totale crypto-bezit op ongeveer 40.824 BTC komt.

Tegen de huidige marktwaarde is de voorraad van MicroStrategy bijna $784 miljoen waard, wat betekent dat het bedrijf momenteel 65% meer waard is dan zijn investering van $475 miljoen.


[mcrypto id=”8342″]

08/12/2020 – 03u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.