x Oud archief

Miljardair Mark Cuban extreem optimistisch over aankomende Ethereum (ETH) upgrade

cryptostheen 1 min lezen

Cuban is de grootste aandeelhouder van het professionele basketbalteam Dallas Mavericks en ook één van de ‘ sharks’ in de zeer populaire, Amerikaanse reality show ‘Shark Tank’.

De upgrade, genaamd ‘The Merge’, zal naar verwachting later deze zomer worden vrijgegeven en markeert een overgang voor het blockchainnnetwerk naar meer duurzaamheid en infrastructurele verbeteringen. In een interview met Fortune noemde Cuban de upgrade een belangrijke stap voor de toekomst van Ethereum (ETH).

Cuban benadrukte het voordeel van het upgraden van het consensusmechanisme van de blockchain van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Hij zei dat de overgang Ethereum milieuvriendelijker zou maken, vooral in vergelijking met Bitcoin (BTC) en andere digitale activa die nog steeds op proof-of-work werken.

De overgang zal de hoeveelheid elektriciteit die knooppunten of validators verbruiken om het netwerk te onderhouden verminderen, met sommige schattingen die zeggen dat de energiebehoefte met 99% zal dalen met proof-of-stake.

Cuban merkte ook op dat The Merge zich zou moeten vertalen in een verhoogde schaarste voor Ether, omdat er minder munten zullen worden aangemaakt na verloop van tijd. De miljardair verwacht ook dat het digitale activum een grotere hoeveelheid institutionele interesse zal krijgen na de upgrade.

Cuban vertelde aan Fortune dat Ethereum lijkt op internet in een vroeg stadium, met een enorm potentieel om zijn gebruikersbasis en gebruiksdoeleinden in de komende jaren uit te breiden. De pionier zei dat de vergelijkingen met de begindagen van het internet “het spel veranderden” en hem enthousiast maakten over Ethereum.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.