11 april 2022

Miljardair Mark Cuban extreem optimistisch over aankomende Ethereum (ETH) upgrade

Investeerder en ondernemer Mark Cuban zegt dat hij "erg bullish" is op de aankomende upgrade van Ethereum die het netwerk meer energie-efficiënt zal maken.

Cuban is de grootste aandeelhouder van het professionele basketbalteam Dallas Mavericks en ook één van de ‘ sharks’ in de zeer populaire, Amerikaanse reality show ‘Shark Tank’.

De upgrade, genaamd ‘The Merge’, zal naar verwachting later deze zomer worden vrijgegeven en markeert een overgang voor het blockchainnnetwerk naar meer duurzaamheid en infrastructurele verbeteringen. In een interview met Fortune noemde Cuban de upgrade een belangrijke stap voor de toekomst van Ethereum (ETH).

Cuban benadrukte het voordeel van het upgraden van het consensusmechanisme van de blockchain van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Hij zei dat de overgang Ethereum milieuvriendelijker zou maken, vooral in vergelijking met Bitcoin (BTC) en andere digitale activa die nog steeds op proof-of-work werken.

De overgang zal de hoeveelheid elektriciteit die knooppunten of validators verbruiken om het netwerk te onderhouden verminderen, met sommige schattingen die zeggen dat de energiebehoefte met 99% zal dalen met proof-of-stake.

Cuban merkte ook op dat The Merge zich zou moeten vertalen in een verhoogde schaarste voor Ether, omdat er minder munten zullen worden aangemaakt na verloop van tijd. De miljardair verwacht ook dat het digitale activum een grotere hoeveelheid institutionele interesse zal krijgen na de upgrade.

Cuban vertelde aan Fortune dat Ethereum lijkt op internet in een vroeg stadium, met een enorm potentieel om zijn gebruikersbasis en gebruiksdoeleinden in de komende jaren uit te breiden. De pionier zei dat de vergelijkingen met de begindagen van het internet "het spel veranderden" en hem enthousiast maakten over Ethereum.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram