16 juni 2021

Miljardair Paul Tudor Jones wil 5% van zijn vermogen in Bitcoin investeren

Paul Tudor Jones zegt dat hij Bitcoin wilt in zijn portefeuille en waarom de marktkapitalisatie van Bitcoin groeit en die van goud niet.

De bekende miljardair en investeerder heeft gezegd dat hij Bitcoin als een goed alternatief ziet als diversificatie van zijn portefeuille en dat hij voor nu 5% van zijn vermogen wil toewijzen aan de cryptocurrency. In een interview eerder deze week met CNBC zei Paul Tudor Jones:

"Bitcoin is wiskunde, en wiskunde bestaat al duizenden jaren, en twee plus twee wordt vier, en dat zal de komende tweeduizend jaar ook zo zijn. Dus ik hou van het idee om te investeren in iets dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en 100% zeker is."

Toen hem werd gevraagd of hij interesseert is in Bitcoin tegen de huidige prijzen, zei de oprichter, voorzitter en CIO van Tudor Investment Corporation: "Ik weet zeker dat ik 5% in goud, 5% in Bitcoin, 5% in contanten en 5% in grondstoffen wil hebben." De overige 80% toewijzing zou afhangen van wat de Amerikaanse Federal Reserve zal doen tijdens haar komende beleidsvergadering deze week, zei Tudor Jones, omdat "wat ze doen een grote impact zal hebben."

Tudor Jones was reeds een investeerder in Bitcoin. Vorig jaar zei hij dat hij bijna 2% van zijn vermogen in de cryptomunt had. Het is niet duidelijk of de belegger, met een vermogen van ongeveer $7 miljard, sindsdien zijn belangen heeft verhoogd.

Tudor Jones uitte ook zijn bezorgdheid over de milieu-impact van Bitcoin in het interview. Hij zei: "Als ik de koning van de wereld was, zou ik cryptomining verbieden alleen vanwege de impact op het milieu en het ecosysteem een ​​manier laten bedenken om het te doen zonder het aanbod helemaal uit te breiden."

Daarnaast legde hij ook uit waarom de cryptomarkt al is gegroeid tot een marktkapitalisatie van $2 biljoen en goud nog steeds wordt verhandeld tegen $1.850 per ounce.

Dit komt door het beleid van de huidige centrale bank van Amerika dat "de geloofwaardigheid van het voeren van monetair beleid en het omgaan met de financiële crisis in twijfel trekt."

De Fed heeft aangekondigd dat de huidige inflatie van voorbijgaande aard is, maar Paul Tudor Jones was het daar niet mee eens.


16/06/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram