Deze afwijzing van een bearmarkt, hoewel niet ongegrond, is herhaaldelijk aangehaald door verschillende analisten en experts, hoogstwaarschijnlijk in een poging om het beleggerssentiment hoog te houden.
Het onlangs gepubliceerde rapport ‘Bitcoin prijsvoorspelling 2021’ weerspiegelde dit aspect. Volgens de bevindingen van het rapport is 62% van de ondervraagde panelleden van mening dat BTC zich niet in een dalende markt bevindt. Volgens deze panelleden waren verschillende factoren, zoals aanhoudende koopinteresse, de koersgeschiedenis van Bitcoin en de blijvende relevantie van fundamentals, de belangrijkste indicatoren die hun standpunt bepaalden.
Volgens de bovenstaande grafiek bleven nieuwe gebruikers of ‘entiteiten’ zich bij het netwerk aansluiten, zelfs toen de prijzen zijwaarts bewogen. Elke dag kwamen er meer dan 50.000 nieuwe entiteiten bij, en de wekelijkse nettogroei op het netwerk van Bitcoin was hoger dan aan het begin van het jaar, toen de prijzen nieuwe hoogtepunten begonnen te bereiken.
Andere on-chain data die deze beweringen weerleggen, kunnen echter niet genegeerd worden. De bovenstaande grafiek laat zien hoe het dagelijkse on-chain volume van Bitcoin (BNM Coin Metrics Pro) de afgelopen maanden gestaag daalde, wat aangeeft dat handelaren zich terugtrokken uit het netwerk.
Met verwijzing naar het bovengenoemde rapport, voorspelden de deelnemers, waaronder grote namen uit de crypto-industrie wereldwijd, dat tegen december 2025 de prijs van BTC zal stijgen tot $318.417. Dit is toegeschreven aan ‘halvings’ en inflatie die plaatsvindt.
Er is geschat dat 30% van de Amerikaanse dollars die op dit moment in omloop zijn, in 2020 zijn gedrukt, wat genoeg impulsen geeft aan een aankomende schrik voor inflatie wereldwijd. Massale adoptie van Bitcoin zou een andere reden kunnen zijn voor deze voorspelde stijging. Ongeveer 54% van de panelleden dacht dat “hyperbitcoinisatie”, wanneer Bitcoin de wereldwijde financiën zal overnemen, tegen 2050 zal plaatsvinden. 25% van de respondenten denkt echter dat dit al veel eerder zal gebeuren, namelijk in 2035, en zo’n 20% van de respondenten zegt dat dit al in 2040 zal gebeuren.
Nu DeFi lucratieve en veiligere alternatieven biedt voor vrijwel alle traditionele beleggingsvehikels en institutionele beleggers interesse tonen in cryptofondsen en derivatenmarkten, zitten er momenteel miljarden dollars vast in DeFi en worden er nog eens miljarden beheerd door vermogensbeheerders. Al deze aspecten wijzen op een onvermijdelijke “hyperbitcoinisering” van de wereldwijde financiële wereld, hoewel een datum in de komende decennia misschien moeilijk aan te wijzen is.
Het zijn niet alleen de grote beleggers die de vruchten van hun investeringen zullen plukken. 33% van de panelleden voorspelde dat Bitcoin binnen 10 jaar de favoriete valuta zal worden in ontwikkelingslanden. Nog eens 21% zei dat dat niveau van adoptie nog meer dan 10 jaar weg is.
Zelfs nu El Salvador de cryptomunt is gaan gebruiken en de Venezolanen ook Bitcoin gebruiken om de hyperinflatie te verslaan, is het mogelijk dat dergelijke sentimenten niet helemaal waar zijn. Een recent rapport over de bereidheid omtrent crypto toonde aan dat ontwikkelingslanden nog lang niet klaar zijn voor massale invoering van cryptocurrencies.
Redenen hiervoor waren onder andere een gebrek aan regelgevende interesse, Bitcoin pin/ATM-automaten of het gebrek daaraan, een gebrek aan interesse van inwoners, enzovoort. Andere redenen kunnen zijn: ongeletterdheid, gebrek aan internet of elektriciteit, ontoereikende infrastructuur en besluiteloosheid bij de overheid, naast andere problemen waar ontwikkelingslanden doorgaans mee te maken hebben.
De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.
[mcrypto id=”8342″]
18/07/2021 – 19u00
Stijn van DCN