19 november 2020

Nervos lanceert een eigen tokenstandaard om te concurreren met Ethereum

Nervos, één van China's grootste blockchain- en cryptoprojecten, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn eigen tokenstandaard, de sUDT. En zo krijgt Ethereum er opnieuw een concurrent bij.

Sinds de lancering vorig jaar heeft Nervos aanzienlijke verbeteringen aangebracht in zijn infrastructuur om een breed scala aan DeFi-toepassingen te ondersteunen, van betalingen en kredietoplossingen tot gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX).

De nieuwe tokenstandaard is bedoeld om te concurreren met de ERC-20 -standaard van Ethereum, met als één van de belangrijkste verschillen dat de standaard van Nervos slimme contractrisico's elimineert door activa fraudebestendig te maken.

De sUDT, een afkorting van Simple User Defined Token, stelt ontwikkelaars in staat om hun eigen tokens op het Nervos-netwerk te creëren en uit te geven om te profiteren van een sneller, schaalbaarder netwerk met lagere kosten.

Net als bij Ethereum's ERC-20, is de sUDT een technische standaard achter slimme contracten die de distributie van tokens op de blockchain begeleiden. Het stelt gebruikers in staat om een onbeperkt aantal tokens te maken met elke voor sUDT geschikte Nervos wallet.

In tegenstelling tot ERC-20 is het echter niet nodig om voor elk nieuw token een smart contract in de chain opnieuw te implementeren. sUDT definieert de implementatie van de tokenstandaard, niet alleen de interface. Nieuwe mogelijkheden om te programmeren en tools die momenteel beschikbaar zijn, stellen ontwikkelaars ook in staat om eenvoudig sUDT-tokens te integreren in gedecentraliseerde applicaties (dApps).

De sUDT-standaard is een cruciale toevoeging aan de infrastructuur van Nervos en brengt Nervos van een enkel activaplatform naar een multi-activaplatform. Door iedereen in staat te stellen tokenized assets te gebruiken die zijn beveiligd door Nervos 'proof-of-work-based layer1 blockchain’, maakt sUDT het project van Nervos als een multi-asset store of value blockchain en breidt het de bruikbaarheid ervan voor DeFi-applicaties aanzienlijk uit.

Kevin Wang, de medeoprichter van Nervos, zei in een verklaring dat de lancering van de sUDT-standaard een "belangrijke mijlpaal was in de voortgang van DeFi op Nervos."

Hij voegde toe:

"Deze prestatie vertegenwoordigt het hoogtepunt van maanden van ijverige inspanning om opnieuw uit te vinden wat mogelijk is en de mogelijkheden van DeFi naar een hoger niveau te tillen."

Het team van Nervos beweert dat de unieke implementatie en mogelijkheden essentieel zijn voor het bouwen van DeFi-apps en nieuwe voordelen introduceren ten opzichte van andere tokenstandaarden. Dit omvat functies zoals alle door Nervos uitgegeven tokens die niet mogen worden gewijzigd of in beslag genomen worden zonder toestemming van de gebruiker, zelfs niet door de maker van de token.

Zo'n 'gebruikersautoriteit', volgens Nervos, overtreft ooit het daadwerkelijke smart contract dat het activum beheerst, waardoor het slimme contractrisico wordt beperkt en dure smart contract -aanvallen worden voorkomen.

Ondertussen merkte Wang op dat de exponentiële groei van de DeFi sector de noodzaak met zich meebracht om blockchainnetwerken te verbeteren, waarvoor de Nervos-ontwikkelaars zorgden. "Met sUDT kunnen ontwikkelaars nu allerlei soorten tokenized assets uitgeven op Nervos, transacties schalen op layer2 en beveiligd blijven door onze layer1," legde hij uit.

De uitrol is één van de vele Ethereum-concurrenten die dit jaar zijn gelanceerd, met anderen zoals Solana, Serum en Flamingo. Maar tot nu toe blijft Ethereum het voorkeursnetwerk van zowel gebruikers als ontwikkelaars.


19/11/2020 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram