30 april 2021

Ontwikkelaar van Cardano onthult tweede grote samenwerking, dit keer met Tanzania

Zoals onthuld tijdens het Africa Special -evenement, hebben ontwikkelaars IOG een tweede partnerschap voor Cardano gesloten.

Het Oost-Afrikaanse land Tanzania zal samenwerken met het moederbedrijf achter Cardano om mobiele internetconnectiviteit, digitale identiteiten en financiële diensten voor gemeenschappen op het platteland in het land mogelijk te maken.

Input Output Global (IOG), voorheen Input Output Hong Kong (IOHK), CEO Charles Hoskinson heeft eerder gesproken over het belang van Afrika als een belangrijk kanaal voor de verdere acceptatie van cryptovaluta. Hij verwacht dat Afrika tegenover de rest van de wereld een sprongetje zal maken als het gaat om de adoptie van blockchaintechnologie. Cardano begint nu de vruchten van die inspanning te zien.

Geruchten dat Cardano een groot contract met de Afrikaanse regering zou binnenhalen, zijn al jaren in de maak. De zaken werden eerder dit jaar intenser toen Hoskinson cryptische berichten begon te tweeten.

“Een vogeltje landde op mijn schouder en vertelde me dat februari een heel goede maand gaat worden. Roddels over vogels zijn over het algemeen betrouwbaar."

De eerste maanden kwamen en gingen zonder aankondigingen. Dit leidde tot frustratie bij sommige delen van de community. De aankondiging eerder deze week van een Ethiopisch op blockchain gebaseerde identiteitsoplossing voor scholen over het hele land, bracht een antwoord op de kritiek die reeds een lange weg had afgelegd.

Het systeem heeft tot doel het onderwijs en de werkgelegenheid te verbeteren door cijfers vast te leggen en digitaal te verifiëren en de schoolprestaties op afstand te volgen.

Zoals aangekondigd tijdens de uitzending van de 'Africa Special', heeft het bedrijf ook een tweede samenwerkingsovereenkomst gesloten, dit keer om een ​​schaalbare infrastructuur in Tanzania te bouwen.

In samenwerking met World Mobile richt het project zich op het bieden van mobiele internettoegang aan mensen die er geen hebben. Het is van plan telecomklanten een digitale identiteit te geven en ADA als betaalmethode aan te bieden.

Het zal ook het probleem van financiële uitsluiting aanpakken door een basis te bieden om het probleem van bankloosheid en het gebrek aan toegang tot financiële producten die daarmee gepaard gaan, aan te pakken, waaronder verzekeringen, kredieten en leningen.

Door deze kloof te dichten, hoopt men een reële economische waarde te genereren.

Cardano heeft al een grote aanwezigheid in Afrika

De 'Africa Strategy' verwijst naar het opbouwen van de adoptie van ADA in Afrika voor gewone mensen en bedrijven.

Zelfs vóór het Africa Special -evenement van vandaag, begonnen IOG en zijn partners de lokale bevolking te betrekken door projecten te leveren die echte problemen oplossen. Voorbeelden hiervan zijn het onderhouden van landbouwovereenkomsten en het implementeren van supply chain -infrastructuur op het continent.

De strategie van het bedrijf omvat ook het opleiden van lokale ontwikkelaars, zodat ze oplossingen kunnen bedenken voor lokale problemen.

De aankondigingen van vandaag laten zien dat Hoskinson zijn visie voor een gedecentraliseerde en inclusieve wereld werkelijkheid begint te worden.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

30/04/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram