x Oud archief

Opnieuw een Bitcoin transactie uit het Satoshi-tijdperk - deze keer ter waarde van $30 miljoen

cryptostheen 1 min lezen

Bitcoin met een waarde van meer dan $30 miljoen die eerder in inactieve portemonnees (wallets) had gezeten, werd dit weekend ‘wakker gemaakt’ in vier verschillende Bitcoin-transacties.

Bitcoin uit het Satoshi-tijdperk verhuisde voor het eerst op vrijdagnacht – toen 50 BTC die nu meer dan $700.000 waard waren, naar één adres werden verhuisd. Het was sinds 2010 niet meer aangeraakt.

Hetzelfde gebeurde toen zaterdagnacht, toen een andere, voorheen onaangeroerde “slapende” 50 Bitcoins werden verplaatst.

Slechts zeven uur later verhuisden 20 wallets in totaal 1.000 Bitcoin – ter waarde van $15,5 miljoen – naar één adres.

En vandaag gebeurde precies hetzelfde opnieuw: 20 wallets met 1.000 Bitcoin verhuisden naar één adres, waardoor het totaal van de “ontwaakte” Bitcoin op $32,6 miljoen kwam.

Het is niet duidelijk wie de Bitcoin heeft verplaatst of waarom ze besloten om het naar één enkel adres te verplaatsen, maar de coins uit het Satoshi-tijdperk werden in 2010 uit mining gehaald – toen BTC maar weinig waard was.

Crypto trader Kirill Kretov merkte de transactie op. Hij vertelde dat de Bitcoin mogelijk is verplaatst omdat de huidige prijs van Bitcoin “goed genoeg is om een ​​deel van het bezit te verkopen”.

Hij voegde eraan toe: “Maar ik kan zeker niet weten wat er in het hoofd van zo’n echte houder zit. Ik denk dat het moeilijk voor ze is om te reizen vanwege verschillende metaaldetectoren.”

“Satoshi-tijdperk” Bitcoins verwijzen naar coins die werden gemined toen de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, nog communiceerde met de cryptowereld. Nakamoto’s identiteit is nog steeds onbekend en sinds 2010 heeft niemand meer van hem gehoord.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”yellow” assets=”BTC~USD” start_expanded=”true” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Als de eigenaar van de coins die gisteren zijn verhuisd, ze nu zou verkopen, zou de winst gigantisch zijn: in 2010 was 1 Bitcoin minder dan $0,10 waard. Terwijl deze nu verhandeld wordt rond $15.480 (daily close).


[mcrypto id=”8342″]

9/11/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.