x Oud archief

Paraguay keurt wettelijk kader goed om miningactiviteiten en de handel in cryptomunten te reguleren

cryptostheen 1 min lezen

De tweede kamer van het congres van Paraguay (de kamer van afgevaardigden) heeft met een 40-12 stemming een wetsvoorstel goedgekeurd dat het delven en verhandelen van cryptomunten zou reguleren, met bepaalde wijzigingen. De volledige zitting werd op YouTube gestreamd.

Nu de kamer van afgevaardigden dit wetgevingskader heeft goedgekeurd, gaat het wetsvoorstel terug naar de senaat, die het oorspronkelijk in december 2021 in een vergelijkbare vorm heeft goedgekeurd. Nadat het naar de senaat is gegaan, moet deze de wijzigingen goedkeuren, waarna het goedgekeurde wetsvoorstel naar de uitvoerende macht gaat.

Het wetsvoorstel heeft met name tot doel Paraguay tot een internationale draaischijf voor cryptominers te maken, dankzij de lage elektriciteitskosten in het land van ongeveer vijf cent per kilowattuur, het laagste elektriciteitstarief in Latijns-Amerika.

Mocht de wetgeving officieel als wet worden aangenomen, dan zal zij elke individuele of bedrijfsmatige miner dwingen een vergunning aan te vragen voor industrieel elektriciteitsverbruik, waarna zij een vergunning zullen moeten aanvragen.

Bovendien voorziet de wet ook in de oprichting van een database voor elke natuurlijke of rechtspersoon die zich wil gaan bezighouden met de handel in crypto of bewaringsdiensten voor derden. Het concept van een handelsbeurs lijkt echter nog steeds te ontbreken.

Dat gezegd hebbende, kreeg het wetsvoorstel ook te maken met sterke oppositie. Tegen de wetgeving voerde congreslid Tadeo Rojas aan dat de begrotingscommissie van de kamer van afgevaardigden ook een negatief advies gaf voor de wetgeving. Hij voegde er ook aan toe dat het positieve effect op de toename van de werkgelegenheid beperkt was in vergelijking met het energieverbruik dat nodig is voor het delven van cryptomunten.

Aan de andere kant stond congreslid Sebastián García, die betoogde dat het wetsvoorstel limieten zou instellen om het energieverbruik af te stemmen op de beschikbaarheid.

Top 5 landen waarvan voorspeld wordt dat ze crypto als wettig betaalmiddel zullen aannemen // Bron: Coinmarketcap

Interessant is dat Paraguay de eerste van de top drie landen is die door de community van Coinmarketcap is voorspeld om de volgende te zijn die cryptocurrencies als wettig betaalmiddel zou aannemen, gevolgd door Venezuela en Anguilla.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.