x Oud archief

PayPal CEO: ons platform zal 'het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken'

cryptostheen 3 min lezen

Crypto-hedgefonds Pantera Capital onthulde dat de wereldwijde betalingsverwerker PayPal meer dan 70% van alle Bitcoin heeft gekocht die de afgelopen maand zijn gemaakt door miners, volgens een beleggersbrief die vorige week werd gepubliceerd.

PayPal begon eerder deze maand zijn crypto-aanbod aan Amerikaanse klanten na een zeer positieve reactie, met gegevens die duiden op dagelijkse aankopen tot $20 miljoen in Bitcoin (en andere cryptocurrencies).

Bitcoin schaarsheid

Pantera zei in zijn verslag dat het de hoeveelheid Bitcoin op PayPal berekende met behulp van statistieken van ItBit, eigendom van Paxos, de uitwisselingsprovider. “Voorafgaand aan de integratie van crypto door PayPal, deed itBit, de door Paxos geleide beurs, een redelijk constant handelsvolume – de witte lijn in de onderstaande grafiek,” zei Pantera.

Het voegde eraan toe dat nadat de cryptoservice van PayPal live ging, het volume van ItBit ‘explodeerde’ en suggereerde dat PayPal-gebruikers al bijna 70% van het nieuwe aanbod van gedolven BTC kochten. Volgens de miningtracker BTC.com worden dagelijks meer dan 900 BTC gedolven en verkocht op de open markt door miningbedrijven.

PayPal en Cash App kopen dus al meer dan 100% van alle nieuw uitgegeven Bitcoins.

Bron: Beleggersbrief Pantera Capital

De gestippelde horizontale lijn in de afbeelding vertegenwoordigt het totale aanbod van nieuw uitgegeven BTC plus het oorspronkelijke itBit-volume. Als hun groei aanhoudt, zou enkel en alleen PayPal binnen enkele weken meer kopen dan alle nieuw BTC die voorkomt uit miningactiviteiten.

Waar zou Cash App hun munten vandaan halen? Dat is waar het eindige aanbod om de hoek komt kijken: tegen een hogere prijs.

Dat is nu HET verhaal in Bitcoin.

Wanneer andere, grotere financiële instellingen hun voorbeeld volgen, zal de aanbodschaarste nog onevenwichtiger worden. De enige manier waarop vraag en aanbod in evenwicht zijn, is tegen een hogere prijs.

PayPal CEO is bullish op cryptocurrencies

“Eén van de dingen die we hebben toegestaan, is het niet alleen gemakkelijk maken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden, maar heel belangrijk: begin volgend jaar zullen we cryptocurrencies toestaan om een financieringsbron te zijn voor elke transactie die plaatsvinden bij alle 28 miljoen verkopers. En dat zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken. “

In een interview met CNBC zei PayPal CEO Dan Schulman dat de COVID-19-pandemie de verschuiving naar digitale betaalmethoden heeft versneld. PayPal wil voorop lopen in de voortdurende digitale transformatie.

Schulman zei dat “het gebruik van contant geld plotsklaps is afgenomen” tijdens de pandemie, en voegde eraan toe dat “40 tot 70% van de consumenten niet langer met contant geld wil omgaan”.

PayPal maakt het niet alleen gemakkelijker voor mensen om cryptocurrencies te kopen en aan te houden; de service zal worden geïntegreerd met bestaande betalingsplatforms voor handelaren, waardoor bedrijven digitale betalingsvormen kunnen accepteren.

PayPal overlegde met wereldwijde toezichthouders en centrale banken voordat het zijn cryptodienst lanceerde. Schulman zei dat het slechts een kwestie van tijd is voordat deze monetaire autoriteiten hun eigen digitale valuta van de centrale bank of CBDC’s vrijgeven:

“Het is niet een kwestie van niet maar van wanneer en hoe we zullen gaan zien dat steeds meer centrale banken vormen van digitale valuta uitgeven. Ik denk dat je met cryptocurrencies steeds meer use-cases zult hebben.”

PayPal lanceerde eerder deze maand zijn crypto-handelsdiensten in de VS, slechts enkele weken na de eerste aankondiging van het nieuwe initiatief. De services worden begin volgend jaar wereldwijd uitgerold.

De wereldwijde betalingshandelaar, die meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft, heeft in hoog tempo Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies opgekocht. Zoals hierboven vermeld, heeft PayPal bijna 70% van alle nieuwe Bitcoin in omloop opgekocht. Het aanbodtekort wordt genoemd als een belangrijke reden voor de snelle acceptatie van Bitcoin in de afgelopen maand.

Enkele van de meest fervente tegenstanders van Bitcoin beweren dat de virtuele valuta inherente waarde mist. Daarop zei Schulman:

“Alle vormen van geld zijn gebaseerd op vertrouwen en vastgestelde waarden die uit dat vertrouwen voortkomen.”


[mcrypto id=”8342″]

23/11/2020 – 19u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.