21 mei 2021

Regelgevers uit India heroverwegen het verbod op cryptocurrencies

Er zal een nieuw panel worden gevormd om "verouderde" aanbevelingen over cryptohandel te behandelen.

Afgelopen week verschenen er berichten dat de Indiase regering haar standpunt over cryptocurrencies mogelijk heroverweegt door de vorming van een nieuw regelgevend panel.

In een rapport van 19 mei in de Economic Times werden drie bronnen aangehaald die openstaan ​​voor discussie over de vorming van een nieuw panel van experts met het oog op het reguleren van de handel in digitale valuta's in India.

De stap komt te midden van toenemende steun voor het ongedaan maken van de aanbevelingen van een commissie onder leiding van voormalig minister van Financiën Subhash Garg in 2019 voor een algemeen verbod op crypto-activa, op grond van het feit dat ze verouderd zijn.

Het rapport citeerde een niet nader genoemde functionaris met kennis van zaken die verklaarde:

"Er is een sterke mening binnen de regering dat de aanbevelingen van de Subhash Garg gedateerd zijn en dat er een frisse kijk nodig is op het gebruik van crypto in plaats van een totaal verbod."

Het nieuwe panel kan worden gebruikt om het gebruik van blockchain voor technologische verbetering te onderzoeken en manieren te suggereren om crypto-activa afzonderlijk te reguleren ten opzichte van fiatgeld. Het kan ook nauw samenwerken met de Reserve Bank of India bij elk voorgesteld project voor een digitale Rupee.

Volgens het rapport kan de minister van Financiën en Bedrijfszaken, Anurag Thakur, worden overwogen om toe te treden tot de nieuwe commissie. Thakur en minister van Financiën Nirmala Sitharaman hebben beide eerder verklaard dat de regering de voorkeur geeft aan een gekalibreerde benadering van regulering van crypto-activa in plaats van een ronduit verbod op te leggen.

De RBI had in 2018 alle banken verboden om klanten toe te staan ​​in cryptocurrencies te handelen, maar dit werd in februari 2020 vernietigd door het Hooggerechtshof na een petitie die was ingediend door Indische fintech-ondernemers en experts.

Er zijn veel berichten dat een algeheel verbod opnieuw zou worden ingevoerd met een anonieme bron die beweerde een hoge ambtenaar van het Indische ministerie van Financiën te zijn die dit eerder dit jaar beweerde.

De Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill 2021 was gepland om in maart in het parlement te worden behandeld, maar het werd uitgesteld om redenen die niet openbaar waren gemaakt, voegde het rapport van Economic Times toe.

Sitharaman zal naar verwachting later deze maand door haar team worden geïnformeerd over de voortdurende ontwikkelingen in de crypto-industrie, waarbij in bepaalde kringen van de Indische crypto-industrie vol spanning wordt afgewacht.

Ondanks de altijd aanwezige vrees voor meer regelgeving is er de afgelopen maanden een enorm momentum geweest op crypto exchanges en een aanhoudende vraag in de detailhandel in India.


21/05/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram