21 oktober 2020

Reguliere adoptie dichter dan ooit - PayPal omarmt crypto

PayPal Holdings Inc is woensdag toegetreden tot de cryptomarkt, waardoor klanten bitcoin en andere virtuele munten kunnen kopen, verkopen en vasthouden met behulp van de online portefeuilles van het Amerikaanse digitale betalingsbedrijf.

PayPal heeft vandaag officieel bevestigd dat het de cryptocurrency- markt betreedt. De betalingsgigant, met 346 miljoen actieve accounts over de hele wereld, beloofde cryptocurrency "een financieringsbron te maken voor aankopen bij zijn 26 miljoen handelaren wereldwijd."

Bitcoin en andere cryptocurrencies maakten al snel een rally na de aankondiging, wat een van de vele recente tekenen is dit jaar van mainstream corporate acceptatie van de tien jaar oude technologie, na MicroStrategy's $425 miljoen inzet van zijn cashoverschot in bitcoin en een vergelijkbare maar meer bescheiden stap van Square.

#BTCUSDT op Binance Spot (1h)

Klanten bij PayPal zullen vanaf begin 2021 ook cryptocurrencies kunnen gebruiken om te winkelen bij de 26 miljoen verkopers op het netwerk, aldus het bedrijf in een verklaring.

PayPal hoopt dat de service het wereldwijde gebruik van virtuele munten zal aanmoedigen en zijn netwerk zal voorbereiden op nieuwe digitale valuta's die kunnen worden ontwikkeld door centrale banken en bedrijven, zei president en CEO Dan Schulman in een interview.

"We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe PayPal een rol kan spelen", zei hij.

Amerikaanse rekeninghouders zullen de komende weken cryptocurrencies in hun PayPal- portemonnee kunnen kopen, verkopen en vasthouden, aldus het bedrijf. Het is van plan om in de eerste helft van 2021 uit te breiden naar Venmo en enkele andere landen.

Andere reguliere fintech-bedrijven, zoals aanbieder van mobiele betalingen Square Inc en de firma Robinhood Markets Inc voor aandelenhandel, stellen gebruikers in staat cryptocurrencies te kopen en verkopen, maar de lancering van PayPal is opmerkelijk gezien het enorme bereik.

Het bedrijf, gevestigd in San Jose, Californië, heeft 346 miljoen actieve accounts over de hele wereld en verwerkte in het tweede kwartaal $222 miljard aan betalingen.

Cryptocurrencies zijn vaak volatiel, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor speculanten, maar veel minder aantrekkelijk voor handelaren en kopers. Transacties zijn langzamer en verlopen duurder dan bij andere reguliere betalingssystemen.

Betalingen met crypto op PayPal worden verrekend met fiat-valuta's, zoals de Amerikaanse dollar, wat betekent dat verkopers geen betalingen in virtuele munten zullen ontvangen, aldus het bedrijf.

Veel centrale banken over de hele wereld hebben hun intentie uitgesproken om de komende jaren digitale versies van hun valuta te ontwikkelen, terwijl Facebook Inc in 2019 de oprichting leidde van een cryptocurrency- project met de naam Libra. PayPal was een van de oprichters, maar stopte na een paar maanden.

PayPal, dat de eerste voorwaardelijke cryptocurrency- licentie van het New York State Department of Financial Services heeft verkregen, zal in eerste instantie aankopen van bitcoin en andere cryptocurrencies, genaamd Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin, toestaan. Het werkt samen met Paxos Trust Company om de service aan te bieden.


21/10/2020 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram