28 maart 2022

Rio de Janeiro gaat Bitcoin accepteren voor belasting op onroerend goed vanaf 2023

De CEO van Binance, die deze door burgemeester Eduardo Paes geleide zaak steunt, kondigde een nieuw kantoor in Rio de Janeiro aan.

De Braziliaanse stad, Rio de Janeiro, zal officieel beginnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) voor het betalen van belastingen met betrekking tot onroerend goed binnen hun stadsgrenzen, ook wel bekend als Imposto sobre a propriedade predial e territorial urbana (IPTU).

De nieuwe pro-crypto belastingwetten worden geïmplementeerd vanaf 2023, wat werd aangekondigd door de secretaris van economische ontwikkeling, innovatie en vereenvoudiging, Chicão Bulhões.

Ter ondersteuning van deze zaak, geleid door de Braziliaanse burgemeester Eduardo Paes, kondigde Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao aan een nieuw kantoor te openen in de regio, verklarend dat "Hij heeft zijn deel gedaan. Wij werken aan het onze."

Met de uitrol van dit initiatief zal Rio de Janeiro de eerste Braziliaanse stad zijn die betalingen met BTC mainstream maakt. Volgens de vertaalde aankondiging:

"Om de operatie mogelijk te maken, zal de gemeente bedrijven inhuren die gespecialiseerd zijn in het omzetten van crypto-activa in Braziliaanse real (BRL). Op deze manier zal het stadhuis 100% van het bedrag in de valuta ontvangen."

De Braziliaanse secretaris Pedro Paulo erkende verder dat het doel van de stad - met de acceptatie van cryptomunten - is om een solide markt van deze nieuwe activaklasse in de stad te ontwikkelen, toevoegend:

"We zullen de circulatie van cryptocurrencies stimuleren door ze te integreren in de betaling van belastingen, zoals in het geval van IPTU, en in de toekomst kan dit worden uitgebreid naar andere diensten."

De stad is ook van plan om een op non-fungible token (NFT) gebaseerd bestuursbeleid te betrekken bij verschillende markten, waaronder kunst, cultuur en toerisme.

Eerder dit jaar op 25 januari diende Meta, het bedrijf achter 's werelds grootste socialmediaplatform, een registratie voor een handelsmerk in bij de Braziliaanse autoriteiten voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hardware en software voor verschillende gerelateerde cryptodiensten.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram