x Oud archief

Ripple zet speurtocht verder naar nieuwe thuis door juridische onduidelijkheid

cryptostheen 2 min lezen

In een interview met CNBC zei CEO Brad Garlinghouse dat de Britse toezichthouder, de Financial Conduct Authority, Ripple met zekerheid heeft gezegd dat het XRP niet als een ‘security’ beschouwt. In plaats daarvan beschouwt de FCA, XRP als een valuta, en “met dit gegeven zou het voordelig zijn voor Ripple om in het Verenigd-Koninkrijk te opereren.”

Het fintech-bedrijf van $10 miljard overweegt verschillende potentiële nieuwe rechtsgebieden, en Garlinghouse onthulde dat de juridische status van de cryptocurrency XRP cruciaal is bij elke beslissing. Ook Japan, Singapore en Zwitserland worden overwogen.

Ripple heeft zich lang gekweld door het standpunt van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over cryptocurrencies. De SEC heeft aangegeven dat Bitcoin en Ethereum geen effecten zijn, terwijl de status van XRP minder duidelijk blijft.

Het bedrijf voert een juridische strijd met investeerders die beweren dat XRP een niet-geregistreerde en illegaal uitgegeven ‘security’ is en dat Ripple misleidende verklaringen aflegt – beschuldigingen die Ripple ontkent.

Als ze als een ‘security’ wordt bestempeld, zou XRP ook onder strikte regels vallen, met grote gevolgen voor Ripple. Ripple beweert onafhankelijk te zijn van de cryptocurrency, maar bezit meer dan de helft van de bestaande XRP-tokens.

Ripple zegt dat het grootste deel XRP van deze fondsen in ‘escrow’ houdt en het digitale activum voornamelijk gebruikt voor zijn financiële dienstverleners om snel en goedkoop geld over te maken, maar het verkoopt zelf ook regelmatig.

[cryptocurrency_widget type=”comparison” template=”basic2″ color=”yellow” assets=”XRP~USD” fields=”asset,change_abs_24h,change_pct_24h,total_volume_24h_to,supply,market_cap,last_market” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to}” period=”24h”]

“Regulering mag geen raadspel zijn”, zei Garlinghouse woensdag in een afzonderlijk interview met Bloomberg. De regelgeving moet zodanig gemaakt zijn dat cryptocurrencies kunnen worden geclassificeerd als valuta’s, grondstoffen, eigendom of effecten. Hij benadrukte dat het bedrijf toch liever in de VS blijft.

Hij prees Japan vanwege de regelgeving die in ‘contrast’ stond met de situatie in de VS en wees erop dat Japan een van de snelstgroeiende markten van Ripple was, dankzij de banden met de Japanse SBI Holdings.

Als deel van de SBI Group, worden er tientallen bedrijven beheert die zich bezighouden met financiële diensten, vermogensbeheer en biotechnologie, evenals SBI Ripple Asia.

Opnieuw was Ripple teleurgesteld dat XRP niet was geselecteerd door PayPal, dat onlangs aankondigde dat het ondersteuning zou bieden voor vier cryptocurrencies, waarbij Garlinghouse opnieuw de schuld aan onzekerheid over de regelgeving gaf.

Hij maakte zijn laatste opmerkingen, twee weken nadat Ripple’s Executive Chairman Chris Larsen voor het eerst suggereerde dat het bedrijf de VS zou kunnen verlaten.


[mcrypto id=”8342″]

24/09/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.