x Oud archief

Sandbox (SAND) verwelkomt zijn metaverse in een game event na vier jaar ontwikkeling

cryptostheen 3 min lezen

Blockchainbedrijf Animoca Brands en gamingbedrijf The Sandbox stelt voor het eerst een deel van zijn metaverse open voor spelers via een play-to-earn (P2E) evenement genaamd Alpha.

Maar slechts een handvol gelukkige spelers zullen van de volledige ervaring kunnen genieten.

De virtuele spelwereld van The Sandbox stelt gebruikers in staat om hun tijd doorgebracht in de metaverse om te zetten in waarde via een play-to-earn model. Spelers kunnen virtueel land kopen en non-fungible tokens (NFT’s) creëren in het spel en Sandbox (SAND) verdienen door het voltooien van verschillende opdrachten. Ze kunnen de tokens ook vastzetten voor staking.

Volgens een aankondiging van het bedrijf, zal het evenement beginnen op 29 november om 1:00 UTC (2:00 lokale tijd) en zal lopen tot 20 december. Een selecte groep van slechts 5.000 gebruikers zal de kans krijgen om tot 1.000 SAND (ter waarde van ongeveer $3.500 tegen de huidige prijzen) en drie exclusieve NFT’s te verdienen door tijd te besteden aan 18 ervaringen ontwikkeld door het team van The Sandbox.

De drie exclusieve NFT’s – digitale verzamelobjecten – zullen alleen tijdens het evenement verkrijgbaar zijn. Ze zullen een poort in middeleeuwse stijl, een blauw-zwarte draak en een longsword voorstellen, die allemaal bruikbaar zijn in de metaverse van The Sandbox.

De Alpha Pass is een toegangsticket in de vorm van een NFT dat volledige toegang tot het evenement geeft aan 5.000 personen. Duizend andere tickets worden verloot onder Sandbox Landowners en 2.250 tickets zullen worden weggegeven aan houders van SAND via dagelijkse wedstrijden over een periode van drie weken. Deze gouden kaarten zullen ook te koop zijn op de secundaire markt van OpenSea tussen 29 november en 19 december.

Spelers zonder de toegangspas kunnen deelnemen aan drie ervaringen en de Alpha Hub, een multiplayer spelmodus die een reeks locaties en quests bevat, maar ze komen niet in aanmerking voor rewards in de vorm van SAND tokens.

Volgens gegevens van OpenSea, ligt de gemiddelde verkoopprijs voor Sandbox NFT’s op ongeveer 0,7155 Ether (ETH) ter waarde van $3.070 op het moment van schrijven. Het totale handelsvolume staat op 41.062 ETH ($176,6 miljoen) sinds eind 2019.

Gemiddelde verkoopprijs van NFT’s in The Sandbox Collection // Bron: Opensea.io

Voor nieuwe gebruikers die staan te trappelen om het virtuele spel te betreden, vertelde Animoca Brands medeoprichter en voorzitter Yat Siu dat mensen de tijd moeten nemen om The Sandbox zorgvuldig te ervaren voordat ze getokeniseerde landeigendommen kopen:

“Ik zou mensen die het willen ervaren aanraden, ga gewoon naar de locaties, ervaar ze, sluit je aan bij de community op Discord, maak een praatje met ze. Kijk waar het allemaal om draait voordat je de sprong waagt om land te kopen, want het is net als het kopen van onroerend goed overal in de echte wereld.”

Begin deze maand sloot The Sandbox een financieringsronde af van $93 miljoen, geleid door SoftBank Vision Fund 2. Het bedrijf verklaarde dat het project al vier jaar in ontwikkeling is en dat het zijn metaverse in “verschillende fases” zal lanceren. De financiering zal naar verluidt gaan naar het schalen van The Sandbox via het ontwikkelen van nieuwe games en het zoeken naar extra partnerschappen met populaire merken en bezitters van populaire, intellectuele eigendommen.

Volgens gegevens van CoinGecko, bereikte de prijs van SAND op donderdag een nieuwe all-time high van $3,81. SAND heeft een razendsnelle stijging gezien in 2021, met een winst van ongeveer 9.715% in de afgelopen 12 maanden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.