x Oud archief

ShibaSwap ziet $1 miljard aan TVL amper 24 uur na de lancering van zijn decentraal handelsplatform

cryptostheen 1 min lezen

De bekendste memecoin Dogecoin (DOGE) heeft ons al eerder zien dat de waarde van een memecoin explosief kan stijgen. Dit fenomeen opende de deur voor nieuwe projecten die geen toegevoegde waarde hebben maar puur als grap bedoeld zijn.

De nieuwste cryptomunt die de aandacht van beleggers trekt, is Shiba Inu (SHIB), een project dat oorspronkelijk bekendheid kreeg toen Vitalik Buterin meer dan $1 miljard aan SHIB doneerde aan het India COVID-hulpfonds.

Terwijl veel analisten dachten dat het project gewoon zou verdwijnen samen met de andere memecoins, is Shiba Inu in plaats daarvan opgedoken als een groeiend project, compleet met zijn eigen swap interface, yield farm en een heuse DAO (decentralized anonymous organization) structuur.

ShibaSwap DEX en de risico’s

Sommige netwerken worden ervan beschuldigd spamtransacties te gebruiken om de activiteit op het blockchainnetwerk te verhogen, maar dit is niet het geval bij Shiba Inu, aangezien de totale waarde die op het platform is vergrendeld (TVL) slechts één dag na de lancering al de kaap van $1 miljard heeft overschreden.

Dit is een sterk teken van steun voor het onlangs uitgebrachte DeFi-protocol die nu in de top 20 staat in termen van totale waarde die is vergrendeld volgens gegevens van DefiLlama.

Op het moment van schrijven is het project meer waard dan Cream Finance (CREAM) en Synthetix (SNX) met een TVL die ondertussen $1,5 miljard overschrijdt.

Historische prijsgrafiek van Shiba Inu (SHIB) // Bron: Coingecko

De aanvankelijke opwinding na de release van ShibaSwap leidde tot een 14% piek in de prijs van SHIB op 6 juli, maar de prijs is sindsdien gedaald tot zijn huidige waarde van $0,000008, wat bijna 80% onder zijn all-time high van $0,000038 ligt.

08/07/2021 – 13u30
Diego van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.