x Oud archief

Spaarders zijn verliezers, investeer in Bitcoin: Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki

cryptostheen 2 min lezen

Robert Kiyosaki, de auteur van het populaire boek ‘Rich Dad Poor Dad’, verklaarde vorige maand op Twitter dat hij gelooft dat “spaarders verliezers zijn.” De volgende uitdrukking werd ook gebruikt in zijn investeringsboek Rich Dad Poor Dad, waarin de gewoonte van de arme vader is om geld te sparen. “Een dollar gespaard is een dollar verdiend,” zei zijn arme vader altijd, volgens Rober Kiyosaki, zich niet realiserend dat zijn dollar na 1971 geen geld meer was. Sinds Richard Nixon in 1971 de regels van het geld veranderde, werd de dollar volgens Kiyosaki geen geld meer, maar een betaalmiddel.

Vervolgens stelt Kiyosaki, dat de huidige schuld van de VS in de honderden biljoenen loopt, en de werkelijke inflatie 16% is, in plaats van 7%. Hij stelt dat de renteverhoging door de FED de Amerikaanse economie zal vernietigen.

Robert Kiyosaki voorspelde in mei van dit jaar dat de bodem van Bitcoin wel eens bij $17.000 of zelfs lager bij $11.000 zou kunnen liggen.

Volgens gegevens van CoinGecko staat de prijs van Bitcoin (BTC) momenteel rond $20.500, na een daling tot $17.585 eerder dit jaar.

Is de bodem bereikt?

Veel indicatoren voor langetermijninvesteerders gaven de afgelopen maanden duidelijke koopsignalen, zoals de Bitcoin Investor Tool: 2-Year MA Multiplier. Het doel van de metriek is om de periodes te markeren waarin het kopen of verkopen van BTC buitensporige rendementen zou hebben opgeleverd. Het kopen van BTC wanneer de prijs onder het 2-jaarlijkse voortschrijdend gemiddelde (groene lijn) is gedaald, heeft in het verleden grote rendementen opgeleverd voor beleggers. De waarde van Bitcoin staat momenteel nog steeds onder de groene lijn.

Bitcoin Investor Tool: 2-Year MA Multiplier // Bron: lookintobitcoin.com

Een andere grafiek die wijst op niveaus van ‘oversold’ is de Bitcoin Rainbow Price Chart Indicator. Volgens deze indicator bevindt de cryptomunt zich momenteel ook nog steeds in de ‘Fire Sale’ modus.

Bitcoin Rainbow Price Chart Indicator // Bron: lookintobitcoin.com
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.