22 juli 2021

SpaceX bezit Bitcoin, Elon Musk en Nic Carter geloven dat BTC groener wordt

Musk onthulde dat SpaceX Bitcoin bezit en dat Tesla mogelijk dicht bij het opnieuw accepteren van cryptobetalingen is, nadat hij de duurzaamheid van BTC heeft onderzocht.

Tesla CEO Elon Musk heeft voor het eerst onthuld dat zijn bedrijf SpaceX Bitcoin (BTC) bezit.

Het bedrijf moet nog officieel bekendmaken hoeveel Bitcoin het heeft gekocht, maar Musk's andere bedrijf Tesla kocht eerder dit jaar $1,5 miljard van de cryptomunt, wat een grote prijsrally ontketende.

Die rally kwam abrupt tot een einde nadat Tesla stopte met het accepteren van betalingen in Bitcoin voor zijn auto’s vanwege de bezorgdheid over het milieu, maar sprekend op ‘The ₿ Word’ - een virtueel evenement - suggereerde de grillige techmiljardair dat Tesla op het punt stond om de cryptocurrency weer te accepteren, na veelbelovende signalen dat het percentage van hernieuwbare energie dat wordt gebruikt voor cryptomining aan het toenemen was.

Het veranderende verhaal van Bitcoin die "groen" wordt, kan helpen om de rally weer aan te wakkeren, met Coinmetrics medeoprichter Nic Carter die CNBC een paar uur geleden vertelde dat de fundamentals van BTC beter worden in termen van duurzaamheid.

Musk verscheen samen met Ark Invest CEO Cathie Wood, Twitter CEO Jack Dorsey en moderator Steve Lee van Square Crypto. Musk onthulde geen extra details over de aankoop van SpaceX, behalve dat hij zei:

"Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin, en ik bezit persoonlijk natuurlijk ook Ethereum en een beetje Dogecoin."

Hij voegde er wel aan toe dat: "We verkopen geen Bitcoin, noch verkoop ik persoonlijk iets en SpaceX verkoopt ook geen Bitcoin."

De verklaring bevestigt de al langer bestaande speculaties dat het ruimte-infrastructuurbedrijf Bitcoin aan zijn reserves zou toevoegen. Half maart beweerde Anthony Scaramucci in een Tweet dat hij geloofde dat Musk het niet alleen bij de aankoop door Tesla hield.

Tijdens het evenement trok Musk een t-shirt met een opmerkelijk thema aan en leek hij relatief optimistisch over de toekomst van het digitale goud, aangezien hij verklaarde dat hij "veel meer Bitcoin dan Ether of DOGE" bezit.

Musk verklaarde dat er "een positieve trend lijkt te zijn" in het gebruik van hernieuwbare energie voor Bitcoin mining, verwijzend naar de recente sluiting van met steenkool aangedreven mining-locaties in China.

"Ik wil een beetje meer ijverig zijn en onderzoek doen om te bevestigen dat het percentage van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk op of boven 50% ligt en dat er een trend is om dat aantal te verhogen. Als dat zo is, zal Tesla weer Bitcoin gaan accepteren," zei hij.

Nic Carter bespreekt cryptomining op CNBC

Sprekend over de laatste opmerkingen van Musk met CNBC's Fast Money op 22 juli, zei Carter dat hij "blij" was dat Musk was begonnen met het evalueren van de "feiten, omdat ze zeer gunstig zijn."

Carter echode Musk zijn sentiment over de in China gebaseerde miningactiviteiten, waarbij hij opmerkte dat de "Chinese hashrate zeer sterk werd beïnvloed door energie geproduceerd door steenkool," en dat er een gebrek aan transparantie was geweest van "anonieme miners" in die regio.

"De fundamentals worden beter in termen van de duurzaamheid van Bitcoin," zei Carter. De Coinmetrics medeoprichter wees op het feit dat miners in de VS en Canada vaker duurzame technieken gebruiken en meer bereid zijn om informatie openbaar te maken.

"Veel van die miningactiviteiten in China zijn vervangen door nieuwe mining-locaties in Canada en de VS, waar cryptominers veel meer gericht zijn op duurzaamheid. We zien ook veel meer transparantie, 32% van de hashrate heeft zich aangesloten bij een raad, de Bitcoin Mining Council, en maken nu driemaandelijkse gegevens openbaar," zei hij.

Carter verwees naar het recente onderzoek van de Bitcoin Mining Council (BMC), die 32% van de miners op het blockchainnetwerk van Bitcoin heeft gepeild. De peiling leverde een schatting op van een duurzame energiemix van 67% in het tweede kwartaal.

Het is echter onduidelijk of Musk dit heeft meegenomen als onderdeel van zijn boekenonderzoek, aangezien het gebaseerd was op zelfgerapporteerde gegevens uit een beperkte set van slechts drie enquêtevragen.

Carter gaf toe dat de duurzaamheid van BTC niet volledig verifieerbaar zal zijn tot de wereld ziet waar de meerderheid van de miners zich vestigen na de uittocht uit China. Hij stelde echter zelf het volgende:

"Ik denk dat Bitcoin perfect geschikt is voor betalingen vandaag de dag, natuurlijk worden de milieukosten gecompenseerd door het enorme nut ervan."


22/07/2021 - 11u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram