13 maart 2021

Tether tokens gaan live op de blockchain van Ethereum-concurrent Solana

De integratie van Tether met de Solana blockchain is bedoeld om een reeks projecten in DeFi, blockchain gaming en Web 3.0 te ondersteunen.

Stablecoin-uitgever Tether heeft aangekondigd dat USDT tokens zijn gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain. In een gesprek zei de technisch directeur van Tether dat de integratie met de layer1 blockchain een breed scala aan projecten belooft in de gedecentraliseerde financiële sector of DeFi sector en andere ontwikkelingen voor Web 3.0 moeten ondersteunen.

Solana wordt vaak in de kijker gezet als een concurrent van Ethereum, die met volle hoop DeFi-spelers in zijn netwerk wil betrekken in plaats van ze te laten wachten tot de volledige voordelen van Eth2 eindelijk van start gaan.

Volgens Tether stelt Solana gebruikers in staat om USDT af te handelen met snelheden hoger dan 50.000 transacties per seconde. Het beweert ook dat transactiekosten zo laag kunnen zijn als $0,00001 per stuk en dat dit goedkopere, snellere alternatief voor Ethereum een ​​boost zal geven aan nieuwe applicaties en projecten in de DeFi-industrie. Tether is naast Ethereum al geïntegreerd met meerdere blockchains, waaronder Algorand, EOS, Liquid Network, Omni en Tron.

Eén van de projecten die onlangs op Solana zijn gebouwd, is Serum, een gedecentraliseerde derivatenbeurs. In een recent interview met Camila Russo, gastheer van de Defiant Podcast, zei medeoprichter en CEO van FTX Exchange Sam Bankman-Fried dat Serum de blockchain van Solana had verkozen boven Ethereum vanwege zijn superieure snelheid en infrastructuur. "We hebben een blockchainnetwerk nodig, die een miljoen keer sneller is dan Ethereum," zei hij.

Zelfs terwijl blockchains van concurrenten blijven groeien om aan de behoeften van de groeiende DeFi sector te voldoen, geloven veel spelers in de industrie dat het uiteindelijke Ethereum 2.0 meer belangrijke voordelen heeft voor gedecentraliseerde applicaties.

Tether is ondertussen geïntegreerd met layer2 -netwerken zoals Hermez, die steeds populairder zijn geworden in perioden waarin de gaskosten op het Ethereum-netwerk enorm zijn gestegen.


13/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram