x Oud archief

Tether tokens gaan live op de blockchain van Ethereum-concurrent Solana

cryptostheen 1 min lezen

Stablecoin-uitgever Tether heeft aangekondigd dat USDT tokens zijn gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain. In een gesprek zei de technisch directeur van Tether dat de integratie met de layer1 blockchain een breed scala aan projecten belooft in de gedecentraliseerde financiële sector of DeFi sector en andere ontwikkelingen voor Web 3.0 moeten ondersteunen.

Solana wordt vaak in de kijker gezet als een concurrent van Ethereum, die met volle hoop DeFi-spelers in zijn netwerk wil betrekken in plaats van ze te laten wachten tot de volledige voordelen van Eth2 eindelijk van start gaan.

Volgens Tether stelt Solana gebruikers in staat om USDT af te handelen met snelheden hoger dan 50.000 transacties per seconde. Het beweert ook dat transactiekosten zo laag kunnen zijn als $0,00001 per stuk en dat dit goedkopere, snellere alternatief voor Ethereum een ​​boost zal geven aan nieuwe applicaties en projecten in de DeFi-industrie. Tether is naast Ethereum al geïntegreerd met meerdere blockchains, waaronder Algorand, EOS, Liquid Network, Omni en Tron.

Eén van de projecten die onlangs op Solana zijn gebouwd, is Serum, een gedecentraliseerde derivatenbeurs. In een recent interview met Camila Russo, gastheer van de Defiant Podcast, zei medeoprichter en CEO van FTX Exchange Sam Bankman-Fried dat Serum de blockchain van Solana had verkozen boven Ethereum vanwege zijn superieure snelheid en infrastructuur. “We hebben een blockchainnetwerk nodig, die een miljoen keer sneller is dan Ethereum,” zei hij.

Zelfs terwijl blockchains van concurrenten blijven groeien om aan de behoeften van de groeiende DeFi sector te voldoen, geloven veel spelers in de industrie dat het uiteindelijke Ethereum 2.0 meer belangrijke voordelen heeft voor gedecentraliseerde applicaties.

Tether is ondertussen geïntegreerd met layer2 -netwerken zoals Hermez, die steeds populairder zijn geworden in perioden waarin de gaskosten op het Ethereum-netwerk enorm zijn gestegen.


[mcrypto id=”8448″]

13/03/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.