x Oud archief

Top 10 dApps op Ethereum bereiken een miljoen dagelijkse gebruikers

cryptostheen 1 min lezen

De top 10 van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de Ethereum blockchain hebben de afgelopen maand gemiddeld 1.017.760 dagelijkse actieve gebruikers bereikt, volgens het vandaag gepubliceerde rapport van DappRadar. Het is niet verwonderlijk dat gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) goed waren voor meer dan 94% van deze activiteit.

Volgens het rapport komen 6 van de top 10 Ethereum dApps uit de categorie ‘DeFi & Exchange’ en 2 van ‘Hoog risico’. Toch bereikten een non-fungible token (NFT) marktplaats (Rarible) en een game app (Axie Infinity) ook hun weg naar de top 10, hoewel ze slechts ongeveer 25.000 actieve dagelijkse gebruikers op een miljoen vertegenwoordigden.

Onder de top 3 dApps trekt DeFi platform Crypto.com alleen al meer dan een half miljoen gebruikers per dag, waardoor alle concurrentie ver achter zich laat. Gedecentraliseerde beurs Uniswap en cryptoleningplatform Compound zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 276.000 en 141.000 dagelijkse actieve gebruikers.

Bron: DappRadar

In totaal trokken dApps uit de categorie DeFi en exchange meer dan 94% – of 952.920 – van de dagelijkse actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen, aldus het rapport. Tegelijkertijd, met uitzondering van de eerste drie posities, hebben de dApps die van de vierde tot de tiende plaats innamen tussen de 10.000 en 30.000 dagelijkse gebruikers, wat aangeeft dat DeFi platforms nog steeds de belangrijkste ‘killer-apps’ van Ethereum zijn.

“De interesse en bruikbaarheid van DeFi-functies voor retailgebruikers zijn duidelijker geworden en er kan worden beweerd dat Ethereum eindelijk de geweldige dApps heeft om zowel nieuwe als oude gebruikers een tastbare manier te geven om hun tokens te gebruiken,” concludeerden de onderzoekers.

De DeFi-applicaties op Ethereum bedroegen 99% van het transactievolume van de blockchain in het derde kwartaal van 2020, en schoot omhoog naar $119,5 miljard. En nu bereiken het aantal gebruikers dus ook nieuwe records.


[mcrypto id=”8446″]

17/11/2020 – 22u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.