25 februari 2021

Totaal aantal gebruikers van cryptocurrencies overstijgt 100 miljoen

De stijgende prijs van Bitcoin zorgde voor een golf van nieuwe investeerders, volgens een rapport was er afgelopen maanden dan ook een bredere acceptatie van cryptocurrencies te zien.

Crypto handelsplatform en debetkaartprovider Crypto.com heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin wordt geschat dat het totale aantal gebruikers van cryptocurrencies wereldwijd is gestegen van 66 miljoen in mei 2020 tot 106 miljoen in januari 2021.

Gezien de complexiteit van het toewijzen van unieke crypto wallet -adressen aan het aantal personen, combineert de methodologie van Crypto.com on-chain data met verschillende gemengde parameters om afzonderlijke schattingen te berekenen voor de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Deze leveren vervolgens een totaal op dat kan worden gebruikt om trends in de groei van wereldwijde gebruikers in de loop van de tijd te volgen.

Aantal crypto-gebruikers wereldwijd // Bron: Crypto.com

In de afgelopen acht maanden kenden juni 2020, augustus 2020 en januari 2021 de sterkste groei. Als algemene regel merkt Crypto.com op dat deze groei correleert met de prijssterkte voor Bitcoin, maar het opsplitsen van de gegevens tussen de twee munten kan meer specifieke inzichten opleveren.

Met name de adoptie in augustus 2020 werd grotendeels geleid door Ether vanwege de populariteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Afgelopen herfst- en wintermaanden was het in november 2020, PayPal's lancering van ondersteuning voor crypto-aankopen voor gebruikers in de Verenigde Staten en de institutionele acceptatie van Grayscale en Microstrategy versterkt met goede Bitcoin prijsprestaties om een nog bredere acceptatie te stimuleren.

In januari werd het wereldwijde aantal Bitcoin-gebruikers geschat op 71 miljoen, vergeleken met 14 miljoen voor Ether. Elke munt zag die maand een enorme stijging van het aantal gebruikers - respectievelijk 30,2% en 13,1%.

Maandelijkse groei van het aantal gebruikers van Bitcoin en Ethereum // Bron: Crypto.com

Hoewel de trends duidelijk lijken, heeft Crypto.com enkele van de beperkingen en kanttekeningen opgemerkt waarmee rekening moet worden gehouden met betrekking tot de bevindingen. De methodologie is gebaseerd op de on-chain -gegevens van Bitcoin en Ethereum, enquête-analyse en de eigen interne gegevens van Crypto.com, maar zal waarschijnlijk niet effectief over-the-counter -gebruikers en off-chain -transacties vastleggen.

Crypto.com moest ook inschatten hoeveel on-chain gebruikers vandaag nog crypto bezitten, vergeleken met het aantal dat hun bezit waarschijnlijk al heeft verkocht. Bovendien moet rekening worden gehouden met de vertekening van de steekproef (als gevolg van enig gebruik van interne enquêtes en gegevens), evenals met mogelijke verschillen tussen de deponeringsstromen van beurzen. In het rapport wordt echter opgemerkt dat er een poging is gedaan om exchanges die verschillende stromen gebruiken, uit de lijst van 24 geanalyseerde platforms te verwijderen.


25/02/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram