7 maart 2022

TVL in Fantom (FTM) keldert opnieuw met 20% nadat bepaalde ontwikkelaars stoppen

De totale vergrendelde waarde in het ecosysteem van Fantom is deze maand al met bijna 40% gedaald nu enkele ontwikkelaars het project verlaten, blijkt uit gegevens.

Volgens gegevens van DefiLlama is de waarde die is vergrendeld op het blockchainnetwerk van Fantom (FTM) opnieuw met bijna 20% gedaald in de afgelopen 24 uur. Nadat ontwikkelaars Andre Cronje en Anton Nell het project verlieten, begon de TVL of Total Value Locked te dalen.

Andre Cronje, de ontwikkelaar van Yearn.Finance en Keep3r, kondigde in een tweet aan dat hij het voor gezien hield samen met Anton Nell.

Totaal vergrendelde waarde in Fantom (FTM) // Bron: DefiLlama

Bijgevolg is de TVL of de totale waarde van de ingelegde crypto-activa, met bijna 40% gedaald. Dat van Solidly en Solidex, dat door Andre Cronje op Fantom werd gerund, daalde na de aankondiging met respectievelijk 44,61% en 45,22%.

Anton Nell beweerde in een tweet op zondag dat in totaal 25 gedecentraliseerde financiële applicaties (dApps) vanaf 3 april zullen worden beëindigd. Yearn.Finance, Keep3r Network, Solidly en andere protocollen behoren tot de projecten die worden stopgezet.

Michael Kong, CEO van de Fantom Foundation verduidelijkte dat dit verkeerde informatie was:

“Velen van jullie weten dat Anton, die samenwerkt met Andre, tweette dat ze 25 projecten 'stopzetten'. Dit is verkeerd begrepen. Ze 'beëindigen' hun betrokkenheid, maar dragen alles wat ze runnen over aan de bestaande teams.”

De prijs van het YFI token stortte ruwweg 13% in sinds de aankondiging, maar heeft sindsdien wat verliezen gerecupereerd. De cryptomunt trok veel aandacht tijdens de ‘DeFi zomer’ in 2020 na een massale rally, maar het is sindsdien gekelderd in relatieve obscuriteit.

De totale vergrendelde waarde in Fantom groeide met bijna 600% in november 2021 na het bericht over het Incentive Program van 370 miljoen FTM. Na het nieuws is de totale waarde (TVL) van het Fantom protocol sinds 3 maart met $4,8 miljard gedaald van meer dan $12 miljard naar $7,29 miljard op het moment van schrijven, volgens gegevens van DefiLlama.

Geruchten over het vertrek van Conje begonnen zaterdag te circuleren op Twitter nadat hij zijn profiel op LinkedIn had veranderd om te laten zien dat hij niet langer werkzaam was bij de Fantom Foundation, Yearn.Finance of Ethereum.

De Fantom Foundation kwam snel tegemoet aan de bezorgdheid van de community en verzekerde hen dat het vertrek van de ontwikkelaars geen negatieve invloed zou hebben op de groei van het project.

De bijdrage van Cronje aan de crypto-industrie is enorm geweest, aldus de stichting, maar Fantom was geen "eenmansteam", wat impliceert dat de exit van enkele ontwikkelaars het project op geen enkele manier zou mogen doen ontsporen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram