3 september 2021

Twitter zal Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) adressen toestaan om fooien te ontvangen

Bitcoin tipping via het Lightning Network komt naar Twitter volgens Product Lead Kayvon Beykpour, die zei dat Twitter binnenkort de mogelijkheid zal faciliteren om fooien te ontvangen in BTC.

Ontwikkelaars bij Twitter werken aan een nieuwe functie waarmee gebruikers fooien in Bitcoin kunnen accepteren via de functie ‘Tip Jar’ die het bedrijf eerder dit jaar introduceerde. Dit zou de eerste uitrol van Bitcoin op bedrijfsniveau zijn door een wereldwijd social media platform.

Twitter Bitcoin tipping // Bron: alex193a op Twitter

De details zijn schaars, maar er is een screenshot uitgelekt waarin Bitcoin en het Lightning Network worden voorgesteld aan gebruikers van Twitter die geïnteresseerd zijn in het versturen van ‘tips’ / fooien.

Dat suggereert dat sommige van de ongeveer 200 miljoen dagelijks actieve gebruikers van Twitter kennis zullen maken met Bitcoin, waarvan wordt beschreven dat het hetzelfde niveau van beveiliging gebruikt als banken en het leger.

Daarnaast kunnen individuen kennismaken met cryptomunten door anderen die hen een fooi geven, waarbij gold bug Peter Schiff mogelijk zijn standpunt zou verzachten als hij zijn sats in waarde ziet stijgen als BTC “naar de maan gaat”.

Zo ontdekten sommigen Bitcoin toen in maart 2013 iemand op Reddit voor maar liefst $20.000 aan BTC tipte in een vloedgolf van geld nadat het uit de dood was opgestaan om van $2 naar $260 te stijgen.

Heel toepasselijk crashte de munt naar $50 net toen het voornamelijk studenten waren die het hadden ontdekt, om dan tegen het einde van datzelfde jaar naar $1.000 te schieten.

Later plaatste Paluzzi nog een tweet waarin drie nieuwe screenshots te zien waren. In de eerste leek de Tip Jar van Twitter twee nieuwe opties te bieden: de mogelijkheid voor gebruikers om fooien te sturen door een wallet-adres van Bitcoin of Ethereum te kopiëren.

De tweede screenshot toonde een optie voor gebruikers om hun eigen Bitcoin-adres in te voeren. Een bericht onderaan zei: "Mensen zullen betalingen sturen naar het Bitcoin-adres dat je hierboven hebt ingevoerd." De derde zei hetzelfde over de adressen op het blockchainnetwerk van Ethereum.

Twitter heeft begin mei officieel zijn Tip Jar functie onthuld. De eerste lancering stelde gebruikers in staat om links te delen naar hun Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal en Venmo accounts als "een nieuwe manier voor mensen om tips te sturen en te ontvangen."


03/08/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram