x Oud archief

Uitbreiding van Cardano in Afrika is een kans om nieuwe systemen te ontwerpen, zegt IOHK CTO

cryptostheen 1 min lezen

In een recent interview sprak IOHK/IOG CTO Romain Pellerin met Thinking Crypto host Tony Edward over Cardano, zijn groeiende gebruiksdoeleinden en de uitbreiding naar Afrika.

Naast samenwerkingen met Dish en Boost Mobile, sprak Pellerin over de relatie tussen Cardano (ADA) en Chainlink (LINK) en het belang van ‘oracles’. Oracles leveren data van de buitenwereld aan programmeerbare platformen. Pellerin wees erop dat een gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX) informatie nodig heeft zoals ADA / USD conversiekoersen en hiervoor zijn oracles nodig.

Over de ervaring van de eindgebruiker zei hij het volgende:

“We zouden niet mogen opmerken dat we achter de schermen te maken hebben met blockchaintechnologie. Maar het doel van blockchain is om u, uw gegevens te geven; u – de gebruiker – hun identiteit terug te geven en de controle en het eigendom over hun gegevens.”

Verder gaf Pellerin commentaar op de brugtechnologieën van Chainlink om verschillende netwerken met elkaar te verbinden.

Toen Edward vroeg naar eventuele geplande upgrades in 2021 en 2022, sprak Pellerin over het aankomende project ‘Basho’ en het belang van schaalbaarheid. Hij legde onder andere de nadruk op side chains, verbetering van nodes en roll-ups (layer2).

Pellerin maakte ook van de gelegenheid gebruik om Project Catalyst ter sprake te brengen, een zogenaamde gedecentraliseerde schatkist van Cardano met ongeveer $1 miljard. Catalyst heeft als doel het bestuur van de gemeenschap mogelijk te maken door houders van de munt te laten stemmen over voorstellen om het ecosysteem van Cardano te verbeteren – en ook dergelijke projecten te financieren.

Afrika en verder

Pellerin merkte op dat het ministerie van Onderwijs van Ethiopië de eerste regering was die met Cardano samenwerkte om digitale ID’s en documenten uit te geven aan studenten en professoren, zoals eerder gemeld. Verder besprak hij hoe Cardano een in Afrika gevestigd mobiel bedrijf zou kunnen helpen om zelfs gebieden zonder 5G-dekking op te nemen.

Pellerin onderzocht ook hoe Cardano Afrikaanse landen in staat zou kunnen stellen hun afhankelijkheid van de dollar en euro te verminderen.

Op de vraag waarom Cardano zich op Afrika richtte, zei Pellerin:

“Het is een geweldige plek in de wereld om blockchain te ontwikkelen, omdat we de kans hebben om volledig nieuwe systemen te ontwerpen. En dat geeft ons dus veel meer flexibiliteit in termen van ontwerp dan te proberen een verouderd systeem aan te passen dat al gedigitaliseerd is door middel van cloud-oplossingen, enz. wat een andere soort uitdaging is.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.