2 augustus 2021

Vermogensbeheerder GoldenTree van $45 miljard heeft Bitcoin op zijn balans

Hoewel hij zwijgt over Bitcoin, koopt Steve Tananbaum het naar verluidt al jaren met zijn investeringsbedrijf.

Investeringsbedrijf GoldenTree Asset Management, dat in 2000 werd opgericht door de hebzuchtige belegger Steve Tananbaum, koopt al jaren Bitcoin (BTC), volgens een rapport van 30 juli van The Street dat anonieme bronnen met kennis van zaken aanhaalt.

De vermogensbeheerder - die 45 miljard dollar aan activa beheert - behandelt de vlaggenschip cryptomunt als een diversificatiemiddel voor de beleggersportefeuille van het fonds.

Tananbaum is de nieuwste aanwinst op de groeiende lijst van Wall Street -legendes als Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller en Bill Miller die zich aan Bitcoin hebben gewaagd.

Daarnaast kwam er recent naar boven, door een interview met Stray Reflections oprichter Jawad Mian, dat Point72 Asset Management baas Steve Cohen "volledig is bekeerd" tot cryptocurrencies.

“Ik ben volledig bekeerd tot crypto. Je zal leergeld betalen, er is geen weg omheen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar je zal moeten deelnemen aan het spel.”

Cohen - wiens nettowaarde wordt geschat op $14 miljard - claimt dat de prijs van Bitcoin hem niets kan schelen, omdat niemand eigenlijk weet wanneer deze gaat stijgen.

De legendarische hedgefondsmanager is vooral gefocust op het disruptieve potentieel van blockchaintechnologie.

“Ik ga dit niet missen. Ik heb het eerste deel gemist, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik vroeg ben. Ik zie er misschien dom uit in het begin, maar het is nodig om het spel te verdienen. En dan, als je zelfverzekerd bent, breng je het naar het volgende niveau.”

Vooralsnog is het onduidelijk hoe de meest succesvolle handelaar van deze tijd heeft besloten om blockchain en cryptocurrencies te benaderen, maar zijn recente uitspraken duiden op een grote inzet.


02/08/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram