x Oud archief

Vijf van de top 10 meest invloedrijke fintechs van 2022 zijn cryptobedrijven

cryptostheen 2 min lezen

Met name vijf van de top tien meest prominente financiële technologiebedrijven in 2022 zijn cryptobedrijven, volgens een onderzoek dat door Utility Bidder werd gedeeld. Dit onderzoek hield rekening met verschillende factoren, waaronder waarde, financiering, sociale aanhang en zichtbaarheid op het internet, om tot een algemene fintech indexscore te komen.

In de top tien staat OpenSea, ‘s werelds grootste marktplaats voor non-fungible tokens of digitale verzamelobjecten (NFT’s), op de tweede plaats en staat daarmee het hoogst onder de blockchain- en cryptobedrijven op de lijst met een algemene fintech score van 8,61, net achter investeringsbedrijf Chime.

De andere cryptobedrijven in de top tien zijn cryptocurrency exchange FTX, onderzoeksplatform Chainalysis, Fireblocks en Circle, die in die volgorde van de zevende tot de tiende plaats staan.

Top 10 meest invloedrijke fintechs in 2022 // Bron: utilitybidder.co.uk

De studie analyseerde de 50 fintech bedrijven op de Forbes Fintech lijst 2022 op basis van de volgende vier factoren: totaal opgehaalde financiering, laatst bekende waardering, het aantal volgers op Twitter per 10 augustus 2022 en het aantal jaarlijkse wereldwijde zoekopdrachten tussen juli 2021 en juni 2022 volgens Google Ads Keyword Planner.

Elk bedrijf kreeg een genormaliseerde score op tien voor elke factor, en het gemiddelde van de vier scores werd gebruikt om de eindrangschikking te bepalen.

Fintech zal naar verwachting blijven groeien

Interessant is dat de fintech industrie in 2022 naar verwachting meer dan $170 miljard waard zal zijn, en deskundigen verwachten dat dit cijfer tegen 2024 meer dan $230 miljard zal bedragen, aldus het rapport.

Volgens de gegevens was Robinhood het meest prominente financiële technologiebedrijf, dat alle andere bedrijven qua financiering en zoekopdrachten op Google in 2021 overtrof.

De overige vier van de top vijf meest impactvolle fintech bedrijven van het voorgaande jaar waren Stripe, Kraken, Klarna en Wise. Dit jaar haalden Robinhood, Kraken, Klarna en Wise de Forbes lijst van de top 50 fintechs niet.

De helft van de meest invloedrijke organisaties in de fintech industrie in 2022 kwam uit de cryptocurrency industrie, die hard getroffen is door de dalende markten en ook geplaagd is door meerdere faillissementen en onzekerheden over regelgeving, waardoor hun conclusies des te intrigerender zijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.