x Oud archief

Visa besteedt $150.000 aan een CryptoPunk NFT

cryptostheen 2 min lezen

Visa heeft de aankoop aangekondigd van een CryptoPunk NFT, waarmee het zijn toewijding om cryptodiensten te begrijpen met het doel om ze aan zijn gebruikers en klanten aan te bieden, voortzet.

Visa is de onwaarschijnlijke eigenaar geworden van een CryptoPunk, een digitaal verzamelobject op de blockchain.

De financiële dienstverleningsgigant heeft zich in een maandag gepubliceerde blogpost onthuld als koper van Punk #7610. Het bedrijf kocht de Punk voor 49,5 ETH of ongeveer $149.939 op het moment van aankoop op 18 augustus.

Samen met de aankondiging van de aankoop van de CryptoPunk, publiceerde Visa een interview met Cuy Sheffield, de verantwoordelijke van de crypto-afdeling van het bedrijf, om de beslissing te verduidelijken. Sheffield verklaarde dat Visa een NFT (non-fungible token) kocht “in de eerste plaats om te leren,” om vervolgens een meer gedetailleerde reden voor de aankoop uit te leggen. Sheffield zei:

“We denken dat NFT’s een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van retail, sociale media, entertainment en andere commerciële handel. Om onze klanten en partners te helpen hieraan deel te nemen, moeten we eerst meer inzicht krijgen in de infrastructuurvereisten voor een wereldwijd merk om een NFT aan te schaffen, op te slaan en te benutten.”

Sheffield somde verder verschillende use cases op voor NFT’s, waaronder toepassingen voor aandenkens in de sportwereld zoals NBA Top Shot en een mogelijke integratie van NFT’s in de muziekindustrie en stelde dat Visa “een enorme reeks nieuwe gebruikersdoeleinden verwacht in de komende jaren.”

Sinds Visa het nieuws van zijn CryptoPunk aankoop bekendmaakte, is de markt voor CryptoPunks in een roes geraakt. De laagst geprijsde Punks werden snel opgekocht, waardoor de bodemprijs steeg tot ongeveer 63 ETH, goed voor $211.000 tegen de prijzen van vandaag. Slechts drie weken geleden schoot de prijs voor de goedkoopste CryptoPunk omhoog naar 34 ETH toen een onbekende koper de vloer aanveegde en in totaal 88 Punks kocht in één transactie. Door rekening te houden met de huidige Punk prijsbeweging en de waardestijging van Ethereum (ETH), zijn de CryptoPunks deze maand met meer dan 100% gestegen.

[mcrypto id=”8446″]

24/08/2021 – 12u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.