x Oud archief

Wat we kunnen leren van de Bitcoin rally uit 2013 en 2017

cryptostheen 2 min lezen

Met Bitcoin zijn grootste wekelijkse dip om de hoek, suggereerden velen dat dit een langdurige bearish periode zou kunnen in gang zetten, nadat Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, naar Bitcoin schreeuwde omdat het volgens haar “buitengewoon inefficiënt” is.

Door de aandacht weg te trekken van het sentiment van buitenaf, suggereerden belangrijke on-chain -gegevens dat een meerderheid van de beleggers nauwelijks door de correctie van afgelopen week werd getroffen, en dat de markt op dit moment een verdere stijging verwacht.

Afnemende liquiditeitsvoorraad duidt op Hodler-sterkte // Bron: Glassnode

Het aanbod van beschikbare Bitcoins is de afgelopen maanden op de markt blijven opdrogen. Tijdens recente correcties konden hodlers geen grote verandering aangeven, aangezien ze hun positie bleven behouden zoals in januari; d.w.z. tijdens de dump van $42k tot $29k. Zoals eerder aangegeven, is de wekelijkse daling momenteel een correctie van 21%, terwijl 30% ook relatief acceptabel is tijdens een langdurige bullish rally.

De hodlers of investeerders die voor de lange termijn Bitcoin houden zijn echter belangrijker in 2021 dan in 2017, omdat ze het retailvolume zouden bepalen naarmate de markt vordert voor zijn volgende bullish beweging naar omhoog. Instituties hebben zich al in grote hoeveelheden geaccumuleerd, wat momenteel aan het vertragen is, zoals blijkt uit gegevens van Grayscale.

Om de cyclische aard van de huidige rally te begrijpen, gaf het recente rapport van Glassnode weer wanneer Bitcoin in een gevarenzone kwam op het einde van de vorige bullish-periode.

Vergelijking Bitcoin op macroniveau: 2013 vs 2017 vs 2021 // Bron: Glassnode

Zoals aangegeven in de grafiek Bitcoin Reserve Risk, is de huidige RR-index nog lang niet in de buurt van de piek van de rally van 2013 en 2017, waarna BTC een sterke bearish periode doormaakte. Bovenstaande vergelijking geeft duidelijk aan dat er vanuit een historische positie veel ruimte is voor verdere groei in de huidige markt.

De vergelijking is ook opmerkelijk wanneer de eerdere actie van Bitcoin-houders op de korte termijn (1 maand of korter) wordt vergeleken. Telkens wanneer deze meer dan 60% van de gerealiseerde marktkapitalisatie uitmaken, zijn we op een armlengte afstand van een top aangekomen.

Vergelijking Bitcoin op macroniveau: 2013 vs 2017 vs 2021 // Bron: Glassnode

De groeiruimte is specifiek en enigszins identiek, maar het is belangrijk om rekening te houden met een variabele verandering in 2021.

Er kunnen historische overeenkomsten zijn tussen 2013 en 2017 en 2021, maar fundamenteel zijn er andere factoren die de waarde van Bitcoin bepalen. Of het nu gaat om institutioneel sentiment of de groeiende bezorgdheid over de instabiliteit van de Amerikaanse dollar, dergelijke sociaaleconomische factoren kunnen ook van invloed zijn op de sterke beweging van Bitcoin. De markt in de toekomst kan nog steeds als onzeker worden beschouwd in termen van het bereiken van een top, aangezien we gewoon hoger kunnen stijgen dan verwacht of lager kunnen dalen dan verwacht.


[mcrypto id=”8342″]

28/02/2021 – 23u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.