8 december 2020

Wereldleiders dringen aan op sterkere regulering voor cryptocurrencies

De G7-landen maken zich zorgen over stablecoins - die de soevereiniteit van centrale banken zouden kunnen ondermijnen - en vraagt meer regels voor cryptocurrencies.

Regulering van cryptocurrencies was een hot topic in 2020 en vertoont geen tekenen van afkoeling. Een recente G7-bijeenkomst concludeerde dat de sector wordt geconfronteerd met een voortdurende behoefte aan regelgeving.

Behalve over COVID-19 en economische kwesties, besprak de groep "ook de voortdurende reacties op het veranderende landschap van crypto-activa en andere digitale activa en het werk van de nationale autoriteiten om het gebruik ervan voor kwaadaardige doeleinden en illegale activiteiten te voorkomen", aldus een openbare verklaring van het Amerikaanse ministerie van Financiën op maandag:

“Er is een sterke steun binnen de G7 voor de noodzaak om digitale valuta te reguleren. Ministers en gouverneurs spraken nogmaals hun steun uit voor de gezamenlijke verklaring van de G7 over digitale betalingen die in oktober werden uitgebracht."

Regelgevers hebben hun betrokkenheid bij de crypto-industrie de afgelopen maanden opgevoerd.

De leden van de G7 - evenals het Internationaal Monetair Fonds, het Financial Stability Board en de leiders van de Wereldbank - namen deel aan de bijeenkomst onder leiding van Steve Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, aldus de verklaring. Na de bijeenkomst uitte de Duitse minister van Financiën met name zijn bezorgdheid over Facebook's Libra-Diem, en noemde het 'een wolf in schaapskleren'.

Mnuchin tweette eerder op maandag over de bijeenkomst:

Bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden in prijs gestegen, waardoor crypto weer meer onder de aandacht komt. Geruchten voorspellen dat Mnuchin van plan is om in de komende weken een impactvolle cryptogerelateerde uitspraak met betrekking tot portefeuilles met digitale activa te doen. Volgens speculanten zouden ze gebruikers willen verbieden om persoonlijke crypto wallets te gebruiken buiten gereguleerde beurzen (exchanges).


08/12/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram