x Oud archief

Aandelen van Twitter maken een sprong nu Elon Musk een belang van 9,2% neemt

cryptostheen 1 min lezen

De Tesla CEO heeft een belang van 9,2% genomen in Twitter (NYSE: TWTR) sinds 14 maart, volgens een aangifte bij de SEC.

De koers van Twitter is bijgevolg omhoog geschoten van $39,31 naar $49,06 – een stijging van 25% – voorafgaand op de traditionele handelsuren.

Dit komt nadat Musk op Twitter discussies voerde over de algoritmen in het platform en of ze open-source zouden moeten zijn. Op 24 maart schreef hij: “Ik maak me zorgen over de feitelijke vooringenomenheid in ‘het algoritme van Twitter’ dat een groot effect heeft op het publieke debat.” Hij tweette vervolgens een poll met de vraag of het algoritme van Twitter open-source zou moeten zijn.

Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey antwoordde: “De keuze om welk algoritme te gebruiken (of niet) moet voor iedereen openstaan.”

Musk heeft ook zijn zorgen geuit over de vraag of Twitter de vrije meningsuiting op zijn platform handhaaft. Op 26 maart vroeg hij of er een nieuw platform nodig was. Toen een andere gebruiker op Twitter vroeg of hij overwoog een nieuw socialmediaplatform te bouwen dat zou bestaan uit een open-source algoritme en vrije meningsuiting zou bevorderen, antwoordde Musk dat hij er serieus over nadacht.

Musk heeft ook kritiek geuit op het gebruik van Twitter om technische middelen te besteden aan de integratie van NFT’s in tegenstelling tot het oplossen van andere problemen op zijn platform. “Twitter besteedt technische middelen aan deze bs terwijl oplichters in elke thread een spambotblokfeest geven!?” schreef hij, nadat het NFT profielfoto’s had toegevoegd.

Hij heeft zich ook kritisch uitgelaten over sociale media in het algemeen. In 2020 tweette hij: “Sociale media is een limbische versterker, die inherent de beschaving destabiliseert.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.