17 september 2021

Aantal Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op cryptobeurzen blijft kelderen

De reserves van cryptomunten zoals Bitcoin en Ether, die worden vastgehouden op handelsbeurzen, dalen nu de kans op een ‘supply shock’ steeds groter wordt.

Zoals eerder opgemerkt in ons nieuwskanaal, blijven zowel Bitcoin als Ether in een dalende trend als het om hun exchange reserves gaat.

De exchange reserve van een activum is een indicator die het aantal munten weergeeft dat aanwezig is op digitale wallets van alle gecentraliseerde cryptobeurzen (CEX).

Een stijging van de waarde van deze metriek betekent dat beleggers meer van hun activa naar exchanges sturen om op te nemen in fiatgeld of om altcoins te kopen. Een dergelijke trend zou kunnen wijzen op meer verkoopdruk in de markt.

Aan de andere kant zou een neerwaartse trend impliceren dat beleggers hun munten terugtrekken om te hodlen of voor verkoop aan de hand van OTC deals (niet via de beurs, maar via een directe transactie tussen twee partijen).

Hier is een tabel die laat zien hoe de waarde van de exchange reserves de afgelopen 30 dagen is veranderd voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH):

Crypto beursreserves - Top 10 // Bron: Viewbase

Zoals we kunnen zien in de bovenstaande tabel, laat de on-chain indicator voor zowel Bitcoin als Ether een daling zien over de laatste 30 dagen.

Het lijkt erop dat momenteel 6,5% van de BTC voorraad aanwezig is in exchange wallets, terwijl het cijfer iets hoger ligt voor ETH, rond de 15,5%.

De afgelopen 30 dagen zijn de beursreserves van BTC en ETH met respectievelijk ongeveer 1,3% en 3,3% gedaald. Daarnaast is het vernoemenswaardig dat ook de reserves van WBTC op cryptobeurzen zoals Uniswap en Sushiswap sterk zijn gedaald.

De ‘aanbodschok’ van BTC en ETH

Het huidige verhaal is dat zowel Bitcoin als Ethereum een supply shock ondergaan, die alleen maar groter is geworden. On-chain gegevens ondersteunen dit idee, zoals de beursreserves al hebben aangetoond.

Een andere relevante indicator is het kortetermijnaanbod, dat is gedaald tot niveaus die niet meer zijn gezien sinds 2015. Deze metriek meet de hoeveelheid munten die recent deel uitmaakten van transacties. De metriek zou dus suggereren dat er accumulatie aan de gang is geweest.

Gewoonlijk is een supply shock bullish voor de prijs van cryptocurrencies. Op het moment van schrijven zweeft de prijs van Bitcoin rond $47.500, een stijging van 2,5% in de afgelopen 7 dagen. In de afgelopen 30 dagen heeft de munt meer dan 7% aan winst geaccumuleerd.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Wat Ether betreft, wordt de cryptomunt momenteel verhandeld rond $3,485. De waarde van de cryptocurrency is in de afgelopen 7 dagen met 1,4% gestegen, terwijl de winst in de afgelopen 30 dagen op 15,9% staat.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

17/09/2021 - 13u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram