x Oud archief

Amerikaanse SEC verwerpt VanEck Bitcoin Spot ETF

cryptostheen 1 min lezen

De toezichthouder, dat de effectenmarkten in de VS reguleert, had zijn definitieve beslissing over het voorgestelde fonds van VanEck eerder uitgesteld. Het meest recente uitstel vond plaats in september, waardoor de deadline op 14 november werd gesteld (hoewel deze ergens vrijdag werd verwacht door het weekend).

“Dit order keurt de voorgestelde regelwijziging af,” zei de SEC in haar mededeling, die vrijdag werd gepubliceerd. “De Commissie concludeert dat BZX niet heeft voldaan aan haar verplichting krachtens de Exchange Act en de Commission’s Rules of Practice om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van Exchange Act Section 6(b)(5), met name de vereiste dat de regels van een nationale effectenbeurs “bedoeld zijn om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen” en “om investeerders en het algemeen belang te beschermen”.

Deze gedachte komt overeen met de gedachtegang van het agentschap toen het enkele jaren geleden een voorgestelde Bitcoin ETF van Cameron en Tyler Winklevoss afwees. Destijds zei de SEC dat er eerst iets aan marktmanipulatie moest worden gedaan voordat een spotproduct kon worden goedgekeurd.

De daling van afgelopen dagen speelt zich toevallig af op het moment dat de SEC opnieuw enkel de deur openhoudt voor ETF-producten gebaseerd op Bitcoin futures. In recente commentaren heeft voorzitter Gary Gensler aangegeven open te staan voor Bitcoin futures ETF’s in tegenstelling tot spot ETF’s.

Zoals eerder gemeld, zijn verschillende andere voorstellen voor fysiek gedekte Bitcoin ETF’s momenteel in behandeling bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.