x Oud archief

Ark Invest van Cathie Wood werkt samen met 21Shares om aanvraag in te dienen voor Bitcoin ETF

cryptostheen 1 min lezen

Ark Investment Management is het meest recente bedrijf dat een aanvraag heeft ingediend voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Volgens een op 28 juni ingediende aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, ingediend in samenwerking met de op de beurs verhandelde Europese productuitgever, 21Shares, zou de ETF worden genoteerd op de BZX Exchange van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en handelen onder de ticker ARKB.

De ETF zou ook de S&P BTC index volgen, waarbij het fonds die de ETF ondersteunt, ook rechtstreeks BTC aanhoudt. De aanvraag heeft veel lof gekregen vanuit de crypto community.

Cathie Wood, de CEO en oprichter van Ark Invest, is ook bestuurslid van 21Shares. Volgens CoinShares is 21Shares momenteel de vierde grootste institutionele uitgever van crypto-producten door digitale activa onder beheer van meer dan $1 miljard.

Digitale activa onder beheer van instituties // Bron: Coinshares

ETF-analist Eric Balchunas vertelde BNN Bloomberg dat de Bitcoin ETF, indien goedgekeurd, een aanzienlijk voordeel zou opleveren voor 21Shares, waardoor het bedrijf de Amerikaanse markt zou kunnen penetreren.

Ark is een grote investeerder in de crypto-industrie en bezit naast aandelen van Coinbase (COIN) ook aandelen in het Grayscale Bitcoin en Ethereum trust. Cathie Wood is ook een groot voorstander van Bitcoin en herhaalde onlangs haar voorspelling dat de prijs van Bitcoin op een dag $500.000 zal bereiken, ondanks de heftige correctie sinds begin mei.

Ondanks dat de SEC tot nu toe elke aanvraag voor een Bitcoin ETF heeft afgewezen, speculeerde Wood onlangs dat de kans dat een ETF door de toezichthouder wordt goedgekeurd meer kansen maakt na de recente correctie.

Eerder deze maand vertraagde de SEC beslissingen over twee grote Bitcoin ETF’s, waardoor de beoordelingsperiode voor de respectieve Bitcoin ETF’s die door VanEck en Valkyrie Digital Assets werden voorgesteld, met elk 45 dagen werd verlengd.

[mcrypto id=”8342″]

01/07/2021 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.