7 november 2021

Bakkt gaat zijn aanbod van cryptocurrencies uitbreiden met Ethereum (ETH)

Het crypto bewaringsplatform Bakkt breidt uit om naast Bitcoin ook Ethereum op te nemen, zei het beursgenoteerde bedrijf in een verklaring.

De marktplaats voor digitale activa van Bakkt (NYSE: BKKT) heeft vrijdag aangekondigd dat gebruikers en partners binnenkort in staat zullen zijn om Ethereum (ETH) te kopen, verkopen en bewaren. Gebruikers zullen ook in staat zijn om Ether naar familie en vrienden te sturen via een app. Institutionele klanten kunnen ook kiezen voor het Bakkt Warehouse voor de bewaring van de cryptomunten.

Het platform voegt ETH toe naast Bitcoin (BTC), die het al aanbiedt. Met deze twee munten hebben gebruikers toegang tot twee cryptocurrencies die meer dan de helft van de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies vertegenwoordigen. Het bedrijf heeft echter geen specifieke datum gegeven voor wanneer het nieuwe productenaanbod beschikbaar zal zijn voor zijn gebruikers.

Het Amerikaanse bedrijf biedt ook verschillende andere cryptodiensten aan. Deze omvatten een maandelijks Bitcoin futurescontract, cryptobetalingen met een Visa-debetkaart, evenals een Bakkt-kaart die compatibel is met Apple of Google Pay.

De beslissing van Bakkt om Ether toe te voegen aan haar aanbod komt te midden van de groeiende interesse en adoptie van cryptocurrencies.

In een enquête die het platform hield, zei bijna de helft van de deelnemers dat ze het afgelopen jaar op een bepaalde manier cryptomunten hadden gekocht. Anderen gaven ook aan geïnteresseerd te zijn om blootstelling te verkrijgen aan de activaklasse voor het einde van het jaar.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Ethereum is in de loop der jaren erg populair geworden en het is momenteel de op één na grootste cryptocurrency met een totale marktwaarde van bijna $540 miljard.

"Door gebruikers meer mogelijkheden te geven om hun digitale activa zoals Ethereum te gebruiken, waaronder kopen, verkopen, uitgeven en verzenden, vergemakkelijkt Bakkt de stroom van digitale handel in lijn met de missie van het bedrijf om de digitale economie te verbinden."

Over de laatste aankondiging van het platform zei CEO Gavin Michael: "Bij Bakkt is het bieden van flexibele mogelijkheden voor gebruikers om te genieten van hun digitale activa een belangrijke overweging en het toevoegen van Ethereum brengt een populaire en groeiende cryptocurrency naar ons platform."

"Gebruikers van Bakkt hebben al genoten van de mogelijkheden van de app om BTC te benutten en we zijn ervan overtuigd dat onze toevoeging van ETH een aanvulling zal zijn op ons groeiende ecosysteem van partners en digitale activa."

Het bedrijf is "op missie" om de adoptie van cryptomunten uit te breiden. Het begon vorige maand als een openbaar bedrijf te handelen op de New York Stock Exchange na een fusie met VPC Impact Acquisition Holdings.

Het bedrijf ging in oktober een samenwerking aan met Google om gebruikers in staat te stellen hun crypto uit te geven met de Bakkt Visa-debetkaart bij alle handelaren die Google Pay gebruiken. Het gebruikt ook Google Cloud om nieuwe analyses te bouwen met artificiële intelligentie, machine learning en geolocatie.

In oktober ging Bakkt ook een samenwerking aan met Mastercard om instellingen in staat te stellen een brede set van oplossingen en diensten uit de crypto-industrie aan te bieden aan klanten. Deze samenwerking zorgde ervoor dat de aandelen van Bakkt naar meer dan $25 per aandeel sprongen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram