x Oud archief

Betalingsdienst Binance Pay gelanceerd om gebruik van cryptocurrencies te stimuleren

cryptostheen 1 min lezen

Volgens de pagina van het handelsplatform over het nieuwe product stelt Binance Pay, momenteel in bèta, gebruikers in staat om wereldwijd ‘contactloze, grenzeloze en veilige’ cryptocurrency-betalingen te doen.

“Binance Pay is een mandje van diensten waar we dit jaar veel moeite voor willen doen. We denken dat betalingen één van de meest voor de hand liggende use-cases voor crypto zijn.”

Voegde Changpeng CZ Zhao, oprichter en CEO van Binance, toe terwijl hij het nieuws aankondigde tijdens het virtuele ‘Binance Blockchain Week’-evenement.

Met het Pay-platform kunnen gebruikers betalen en betaald worden in vijf cryptocurrencies – Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Swipe (SXP), BNB en BUSD – en tot nu toe één fiatvaluta, de euro.

Binance is wellicht van plan om meer betalingsopties toe te voegen, een vertegenwoordiger zei dat er binnenkort meer informatie over “functionaliteiten en plannen” zou worden vrijgegeven.

Gebruikers moeten hun Binance Pay wallet (gedeeld met de Binance Card wallet) aanvullen om betalingen te kunnen doen. Bij een betaling worden QR-codes gegenereerd die door de ontvanger kunnen worden gescand om het geld te ontvangen.

Volgens CZ zijn betalingen één van de “meest voor de hand liggende use-cases voor crypto”, maar verkopers hebben problemen met fluctuerende prijzen en een lage acceptatie.

Binance Pay geeft handelaren de mogelijkheid om door fiat gesteunde stablecoins te accepteren (tot dusver beperkt tot zijn eigen BUSD token), zodat ze niet worden beïnvloed door prijsvolatiliteit, zei hij.

Verder kunnen “gebruikers rechtstreeks in cryptovaluta betalen. Hierdoor kunnen de gebruikers volledig in crypto blijven.”


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

04/02/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.