x Oud archief

Binance overweegt om een hoofdkantoor in Ierland te openen

cryptostheen 1 min lezen

De CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, heeft bevestigd dat de cryptobeurs al bezig is met het opzetten van verschillende hoofdkantoren wereldwijd, met Ierland als één van de mogelijke bestemmingen, meldt Reuters.

Ondanks de bevestiging van Ierland als mogelijke gastheer voor een Binance hoofdkantoor, weigerde Zhao verdere details te geven.

“Toen we net begonnen wilden we de gedecentraliseerde principes omarmen, geen hoofdkantoor, mobiel werken over de hele wereld, geen grenzen. Het is nu voor ons heel duidelijk dat om een gecentraliseerde beurs draaiende te houden, je een gecentraliseerde, juridische entiteit en structuur nodig hebt,” zei Zhao.

De stap volgt op een aankondiging van Zhao in juli, die opmerkte dat de cryptocurrency exchange streeft naar een betere relatie met regelgevende instanties wereldwijd. Zhao verklaarde dat Binance zou breken met zijn gedecentraliseerde managementstijl en zou kiezen voor regionale hoofdkantoren.

De bevestiging door Zhao komt nadat Binance, begin oktober, zijn bedrijfsstructuur in Ierland heeft uitgebreid. Met name in 2020 registreerde Binance zijn eerste bedrijf in Ierland onder de naam Binance (Ireland) Holdings. Onlangs registreerde de beurs tien dagen geleden nog drie andere entiteiten in Ierland: Binance (APAC) Holdings, Binance (Services) Holdings en Binance Technologies.

Binance reageert op wereldwijde controle door toezichthouders

Met de uitbreiding van Binance in 2020, waarbij het handelsvolume toenam, heeft het bedrijf scherpe kritiek gekregen van regelgevende instanties wereldwijd. De beurs is in sommige regio’s verboden, terwijl andere toezichthouders klanten waarschuwen om voorzichtig te zijn wanneer ze met de beurs in zee gaan.

De beurs is er onder andere van beschuldigd geen toezicht te houden op illegale praktijken zoals het witwassen van geld.

Naar aanleiding van het onderzoek is Binance begonnen met het aanstellen van sleutelfiguren om de vooruitzichten op het gebied van regelgeving wereldwijd te verbeteren. In september benoemde het bedrijf voormalig Europol Dark Web specialist Nils Andersen Röed om te dienen in het onderzoeks- en auditteam.

In dezelfde maand kondigde de beurs ook de aanwerving aan van Aron Akbiyikian, een voormalige detective die gespecialiseerd is in forensische analyse van digitale media, als de nieuwe directeur van het departement audit en onderzoek.

Het lijkt er dus op dat de grootste cryptobeurs ter wereld vooruitgang boekt in haar streven om beter aan de regelgeving te voldoen, nadat het bedrijf ook een aantal van haar producten en diensten in een aantal landen heeft beperkt als gevolg van druk van regelgevers.

[mcrypto id=”8417″]

08/10/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.