x Oud archief

Bitcoin (BTC) sluit voor het eerst sinds 2013 zes maanden in het groen

cryptostheen 3 min lezen

Bitcoin heeft zojuist voor het eerst sinds april 2013 zes opeenvolgende maandelijkse groene candles gesloten. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan kan BTC dit jaar nog meer parabolische winsten behalen.

In april 2013 sloot Bitcoin op ongeveer $140 na 6 opeenvolgende groene maanden. Terwijl de markten de daaropvolgende twee maanden terug keerden naar minder dan $100, steeg Bitcoin op zes maanden met 700% en kwam vervolgens voor het eerst boven de $1.000 uit.

BTC / USD (maandelijkse grafiek) – Coinbase // Bron: Tradingview

Bitcoin plaatste een soortgelijk patroon in de aanloop naar zijn parabolische bull run in 2017, waarbij de markten vijf opeenvolgende groene maandelijkse candlesticks hadden neergezet in september. Terwijl BTC in september de range-bound consolidatie zag, steeg Bitcoin in oktober naar nieuwe recordhoogtes om tegen het einde van het jaar te stijgen van $5.000 tot bijna $20.000.

Volgens Bloomberg-strateeg Mike McGlone zou Bitcoin tegen 2022 voor meer dan $400.000 kunnen worden verhandeld als de markten de trends volgen die eerder in 2013 en 2017 waren waargenomen.

McGlone beweerde onlangs dat Bitcoin “goed op weg is om een ​​wereldwijde digitale reserve te worden”.

De ervaren handelaar en marktanalist Peter Brandt is ook optimistisch over Bitcoin en voorspelt dat BTC nog eens 250% zou kunnen winnen om boven de $200.000 te breken.

“Ik denk dat we in die pauze zitten waar Bitcoin in 2017 een maand of twee ronddraaide voordat we de laatste stap omhoog zagen.”

Trends uit het verleden bieden echter geen garantie voor toekomstige prestaties en de geschiedenis van groene kaarsen op de grafieken zijn een beetje duister. Ondanks dat Bitcoin eind 2015 vijf groene maandelijkse candles op rij plaatste, zag de eerste weken van 2016 BTC met 20% crashen voordat het enkele maanden van aanscherping consolideerde.

Daarnaast werden de vijf opeenvolgende maanden van bullish momentum die in 2019 van start gingen, gevolgd door een langdurige neerwaartse trend, waarbij BTC meer dan 60% was gedaald ten opzichte van zijn 2019-hoogtepunten tijdens de ‘Black Thursday’-crash van maart 2020. Bitcoin kon zijn hoogtepunten van 2019 niet terugvorderen tot december 2020.

[cryptocurrency_widget type=”table-quotes” template=”basic2″ color=”black” assets=”BTC~EUR,BTC~USD” fields=”logo_name,price,change_pct_24h,market_cap” display_header=”true” display_chart=”false” pagination=”false” rows_per_page=”5″ sort_field=”logo_name_link” sort_direction=”asc” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}”]

Nu Q1 ten einde liep, gaven de markten beleggers een geweldige laatste dag, aangezien bijna elk activum in de wereldwijde top 20 cryptocurrencies in het groen stond.

De wereldwijde marktkapitalisatie steeg met 2,1% en kwam daarmee terug in het bereik van $1,9 – $2 biljoen na de flashcrash van gisteren.

De oorzaak lijkt een golf van geactiveerde stop-losses te zijn geweest – geautomatiseerde transacties die worden uitgevoerd als de markten eruit zien alsof ze de verkeerde kant op gaan – die ertoe hebben geleid dat $1.800 in één enkele candle van 5 minuten van de waarde van Bitcoin werd weggevaagd.

De crash leidde tot de liquidatie van ongeveer $600 miljoen aan futurescontracten in één uur. De markten lijken steeds meer en meer op hete kolen te lopen, waardoor de voorspellingen moeilijker en moeilijker worden.

Bitcoin is nu terug rond het bereik van $59.000, en Ethereum (ETH), dat meer dan hersteld was van de daling gisteren, won meer dan 7% en bereikte een recordhoogte van $1.962.

Totale marktkapitalisatie cryptomarkt // Bron: Coinmarketcap

De wereldwijde cryptomarkt ging in 12 maanden van $180 miljard naar $1,8 biljoen, en alle tekenen wijzen op aanhoudende winsten. Hetzelfde kan gezegd worden voor de bredere aandelenmarkt.

De Dow is in het afgelopen kwartaal 8% gestegen, de S&P 500 6% gestegen, de technologisch zware Nasdaq, ondanks een afstand van de groeiaandelen die die markt domineren, is 3% gestegen. Maar de ster van de show van dit kwartaal was de Russell 2000, die dit kwartaal 13% winst boekte.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

01/04/2021 – 14u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.