x Oud archief

Bitcoin miningbedrijf Marathon bestelt voor bijna $900 miljoen aan nieuwe machines

cryptostheen 1 min lezen

Marathon Digital Holdings (MARA), een op de Nasdaq genoteerd cryptobedrijf uit Las Vegas, heeft nieuwe machines besteld ter waarde van $879,06 miljoen.

De bestelling werd vorige week aangekondigd, maar de aankoopprijs is pas deze week bekendgemaakt. De aankoop omvat 78.000 eenheden van de Bitmain Antminer S-19 XP miningtoestellen, te leveren doorheen 2022.

De zending wordt verdeeld in zes batches, waarbij van juli tot december 2022 elke maand 13.000 eenheden worden geleverd. Marathon zal Bitmain ook in verschillende delen betalen.

Dit is de grootste bestelling die Bitmain ooit in één keer heeft ontvangen voor deze reeks, in termen van het totale rekenvermogen (140 terahashes per seconde of TH/s), volgens Marathon CEO Fred Thiel. De deal zal Marathon helpen zijn activiteiten uit te breiden tot ongeveer 199.000 machines in totaal en zijn hashrate te verhogen tot 23,3 exahashes per seconde (EH/s) tegen begin 2023, zei Thiel vorige week.

“Deze groei vertegenwoordigt een stijging van meer dan 600% ten opzichte van onze huidige hashrate en 75% stijging ten opzichte van onze eerdere projectie van 13,3 EH/s tegen het midden van 2022,” voegde hij eraan toe.

Marathon is één van de grootste publieke Bitcoin miningbedrijven ter wereld. Het zal naar schatting in 2021 in totaal meer dan 3.000 BTC produceren (momenteel meer dan $140 miljoen waard), gezien zijn activiteiten gedurende het jaar. Dat is veel hoger dan de productie van 338 BTC in 2020.

Gemiddelde Bitcoin hashrate per dag // Bron: bitinfocharts

Na de harde aanpak door China in oktober is het aandeel van miners in de VS aanzienlijk gestegen. De VS leidt nu de Bitcoin (BTC) miningsector met meer dan 35% van het totale rekenvermogen van het blockchainnetwerk.

In het komende jaar zal het aandeel van de in de VS gevestigde miningbedrijven naar verwachting verder toenemen. Dit komt doordat deze bedrijven gezamenlijk meer dan 970.000 machines hebben besteld die in de loop van 2022 geleverd moeten worden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.