24 juli 2021

Bitcoin zal essentieel zijn voor de toekomst van Twitter, zegt CEO Jack Dorsey

De CEO van Twitter ziet mogelijkheden om Bitcoin te integreren in zakelijke diensten, abonnementen en nieuwe functies zoals Twitter Tip Jar en Super Follows.

Bitcoin (BTC), 's werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, zal één van de belangrijkste trends zijn voor de toekomst van Twitter, verklaarde CEO Jack Dorsey.

De Twitter CEO zei dat Bitcoin een "groot deel" van de toekomst van het bedrijf zou zijn tijdens de verslaggeving van de financiële resultaten van het tweede kwartaal (Q2 2021), en schetste het potentieel van de digitale munt om producten en diensten op Twitter verder te transformeren.

Verwijzend naar Bitcoin als een native valuta van het internet, beschreef Dorsey mogelijkheden om BTC te integreren in bestaande Twitter-diensten, waaronder handel, abonnementen en nieuwe functies zoals Twitter Tip Jar en Super Follows.

De CEO legde aan investeerders uit dat veel van de door Bitcoin mogelijk gemaakte innovatie "meer is dan alleen valuta", omdat Twitter zich inzet om sociale media te decentraliseren en meer economische prikkels te bieden. Hij merkte op dat Bitcoin één van de drie belangrijkste trends is voor de toekomst van Twitter, naast artificiële intelligentie en decentralisatie. "Ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en voor de aandeelhouders van Twitter dat we blijven kijken naar de industrie en er zeer hard in blijven investeren," zei hij.

Dorsey benadrukte dat Twitter niet alleen is in de toewijding aan cryptocurrencies, verwijzend naar de agressieve ontwikkeling van een digitale valuta door social media gigant Facebook, die verwacht later dit jaar zijn cryptomunt Diem te testen. Maar in tegenstelling tot Facebook, zal Twitter zich op een dag richten op BTC als een open standaard voor het internet. Dorsey verklaarde:

"Er is een duidelijke behoefte aan waardering voor dit gegeven. En ik denk dat een open standaard die eigen is aan het internet de juiste weg is om te bewandelen, daarom zal mijn focus en onze focus uiteindelijk op Bitcoin liggen."

Dorsey's laatste gesprek over Bitcoin is naar verluidt de eerste keer dat de CEO publiekelijk heeft gesproken over hoe Twitter BTC in zijn producten zou kunnen integreren. De nieuwe opmerkingen kwamen kort nadat Dorsey Bitcoin had besproken op het virtuele evenement "The ₿ Word" samen met Tesla CEO Elon Musk en Ark Invest's Cathie Wood. Dorsey zei dat veel bestaande bedrijfsmodellen veel anders zouden zijn als Bitcoin eerder had bestaan dan Twitter of Facebook. "We zouden zeker niet de afhankelijkheid hebben die we hebben van het business model gericht op advertenties," merkte hij op.

Dorsey staat bekend als een belangrijke en vroege gelovige in het verhaal achter Bitcoin, herhaaldelijk betoogd dat de vlaggenschip cryptocurrency klaar is om de enige munt van het internet te worden sinds ten minste 2018. Zijn digitale betalingsbedrijf Square is een solide investeerder, die eind 2020 een bedrag van $50 miljoen kocht en vervolgens in februari 2021 een extra $170 miljoen in BTC kocht.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

24/07/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram