x Oud archief

Cardano (ADA) gaat samenwerken met Chainlink (LINK) voor de ontwikkeling van geavanceerde smart contracts

cryptostheen 1 min lezen

Input Output (IOHK/IOG), het technologiebedrijf achter het open-source blockchain-project, kondigde tijdens de Cardano Summit 2021 aan dat het een samenwerking is aangegaan met het gedecentraliseerde blockchain oraclenetwerk Chainlink.

Volgens de aankondiging, zal de samenwerking de oracle van Chainlink (LINK) integreren in Cardano (ADA) om ontwikkelaars te ondersteunen als ze zich voorbereiden op het bouwen van programmeerbare contracten voor gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen.

Cardano werd voor het eerst compatibel met smart contracts na de Alonzo netwerkupgrade, die werd gelanceerd op 12 september 2021.

In een reactie op het partnerschap merkte Niki Ariyasinghe, head of blockchain partnerships bij Chainlink Labs, op dat het oraclenetwerk een “enorme hoeveelheid respect heeft voor het ecosysteem van Cardano,” vooral het technische team achter het project en de goede samenwerking binnenin de community.

Ariyasinghe gelooft dat de timing perfect is voor de samenwerking gezien smart contracts nog maar net naar de blockchain van Cardano komen, terwijl Chainlink helpt bij het vergemakkelijken van de overdracht van fraudebestendige gegevens van off-chain bronnen naar on-chain smart contracts.

“Veel van dit komt neer op de juiste timing. Cardano heeft duidelijk een lange periode gehad waarin het verschillende upgrades heeft gehad en de meest recente is Alonzo – met het mogelijk maken van slimme contracten. Dus voor ons is dit echt het juiste moment om ons te verbinden met het ecosysteem van Cardano,” voegde hij eraan toe.

Daarnaast voegde hij er ook aan toe dat de integratie honderden miljarden dollars aan waarde zou kunnen opleveren die kunnen worden vergrendeld (TVL) op het protocol van Cardano, met name in de DeFi sector.

Cardano onthult meerdere partnerschappen

Ondertussen zijn er in de eerste dagen van de samenkomst verschillende aankondigingen en strategische partnerschapsovereenkomsten tussen Cardano en andere entiteiten ingeluid.

Zo kondigde Charles Hoskinson aan dat het project samengewerkt met telecomdiensten van DISH, in een poging om de adoptie voor het netwerk te stimuleren en tegelijkertijd het hele model van de telecomindustrie te transformeren.

Het project onthulde ook dat het wereldwijde verificatiebedrijf voor landherstel en boomplantages, Veritree, nu zijn data zal beveiligen met behulp van de blockchain van Cardano na een strategisch partnerschap.

Er werden ook nog een reeks andere partnerschappen aangekondigd met toonaangevende platformen en bedrijven. Tenslotte zou er gekeken worden om de eerste stablecoin te lanceren op Cardano, genaamd Djed, met het cryptoproject COTI als uitgever.

[mcrypto id=”8427″]

27/09/2021 – 16u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.