19 mei 2021

Cardano ERC-20 converter nadert testfase

De converter van Cardano om ERC-20 tokens van op Ethereum om te zetten zal binnenkort van start gaan voor bètatests.

Gedecentraliseerde financiering (DeFi) op het blockchainnetwerk van Cardano nadert eindelijk de realiteit, met een token-migratiebrug die binnenkort de testfase ingaat.

Volgens Francisco Landino, projectmanager bij Input Output Global, of voordien IOHK - de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling die verantwoordelijk is voor Cardano - nadert de ERC-20 migratietool van het platform de implementatie op het testnet.

In een blogpost die eerder werd gepubliceerd, zei Landino dat de ERC-20 conversietool de migratie van op Ethereum gebaseerde tokens naar de Cardano chain mogelijk zal maken.

De geplande ERC-20 converter tool volgt op de langverwachte Alonzo hard fork van Cardano, die wordt aangeprezen om slimme contractfunctionaliteit naar het netwerk te brengen.

Als argument voor de noodzaak van de ERC-20 conversietool schreef Landino:

“Eenmaal geïmplementeerd, kunnen gebruikers van ondersteunde Ethereum tokens ze overbrengen van het overbelaste netwerk van Ethereum en profiteren van de transactiecapaciteit en lagere transactievergoedingen van Cardano, terwijl ze profiteren van verbeterde beveiliging, lagere kosten en interoperabiliteit.”

Als onderdeel van de aankondiging verklaarde de IO Global manager ook dat de ERC-20 converter een belangrijk onderdeel was van de inspanningen om de waardepropositie ten opzichte van Ethereum te benutten in termen van parameters, zoals schaalbaarheid en transactiekosten.

Met slechts een paar klikken kunnen cryptoprojecten hun native tokens naar de Cardano blockchain migreren via de conversietool. De Cardano-versie heeft dezelfde waarde als de op Ethereum gebaseerde munt, en de ingebouwde convertibiliteit betekent dat het proces op een later tijdstip kan worden teruggedraaid.

Plannen voor de implementatie van het converter testnet zijn al aan de gang, waarbij Landino stelt dat het AGI token van SingularityNET de eerste ERC-20 munt zal zijn die naar Cardano wordt gemigreerd.

Vooruitkijkend zei de manager dat het team achter Cardano het potentieel voorstelt dat de ERC-20 converter een ‘cross-blockchain bridge’ wordt.

Gegevens van DappRadar stellen de gecorrigeerde totale waarde vast in de gedecentraliseerde financiële markt van Ethereum op meer dan $69 miljard. Te midden van het gepraat over layer-two oplossingen die de volgende grens zijn voor de op Ether gebaseerde DeFi-markt, willen grote altcoin-ketens zoals Cardano ook de thuisbasis worden voor de opkomende DeFi sector.


19/05/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram