x Oud archief

Chainlink (LINK) brengt zijn 'price oracles' naar Polkadot (DOT)

cryptostheen 2 min lezen

Parachains gebaseerd op Polkadot (DOT) Substrate framework kunnen nu de price oracles en datafeeds van Chainlink (LINK) integreren in de vorm van een eenvoudige module, hebben de bedrijven aangekondigd.

“Chainlink Price Feeds zijn nu beschikbaar als oracle-module voor alle Substrate, Polkadot en Kusama chains. Dit geeft teams die in het ecosysteem van Polkadot bouwen een gestandaardiseerde, eenvoudig te integreren en beproefde oplossing om hun DeFi-apps te ondersteunen ”, aldus de ontwikkelaars.

In de cryptowereld zijn prijsoracles speciale toepassingen die externe gegevens – zoals de huidige prijzen van verschillende digitale activa – leveren aan andere blockchainprojecten. Dergelijke informatie is bijvoorbeeld cruciaal voor kredietplatforms voor gedecentraliseerde financiering (DeFi).

De nieuwe dienst werd gelanceerd in de vorm van een module (of “pallet”) voor het Substrate blockchain framework, dat Polkadot, Kusama en andere onafhankelijke blockchains omvat die erop zijn gebouwd. Als gevolg hiervan kunnen verschillende parachains nu de prijsoracles van Chainlink integreren met behulp van een eenvoudige bibliotheek.

“Chainlink Price Feeds zullen smart contracts in het hele Polkadot-ecosysteem toegang geven tot nauwkeurige, up-to-date en fraudebestendige prijsgegevens voor het aandrijven van nieuwe producten en markten”, voegde de aankondiging eraan toe.

Chainlink Price Oracles // Bron: Polkadot

Met name parachain-ontwikkelaars kunnen per geval apart kiezen of ze de datafeed van de oracles willen integreren. Dit in tegenstelling tot Ethereum (ETH), waar Chainlink nodes gewoon constant prijsgegevens aan elk block toevoegen. Op deze manier kunnen op Substrate gebaseerde parachains wat blokruimte besparen als ze de gegevens van de oracles niet echt nodig hebben.

Eén van de belangrijkste voordelen van Chainlink prijsfeeds was dat de ontwikkelaars de kwaliteit van de gegevens, gedecentraliseerde infrastructuur, sterke beveiliging en kostenefficiëntie benadrukten.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”LINK~USD,DOT~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

“Door Chainlink Price Feeds pallet vrij te geven, kunnen we de DeFi-ontwikkeling binnen het Polkadot-ecosysteem op een hoog tempo versnellen, terwijl we de hoogste eisen aan beveiliging en gegevenskwaliteit handhaven om ervoor te zorgen dat de groeiende reeks DeFi projecten op een precieze, fraudebestendige en hyper-betrouwbare manier worden uitgevoerd,” besluit Daniel Kochis, head business development bij Chainlink.


[mcrypto id=”8447″]

04/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.