x Oud archief

Co-Founder van Ripple Jed McCaleb dumpt momenteel bijna dagelijks 40 miljoen XRP

cryptostheen 2 min lezen

Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb heeft volgens gegevens van XRPscan opnieuw een aanzienlijk deel van XRP verplaatst. Tussen 12 en 15 februari heeft de medeoprichter van Ripple meer dan 114 miljoen XRP overgemaakt van zijn ‘tacostand’-portemonnee, die nu 327.282.882,6754 XRP over heeft als het totale saldo.

Alleen al in het weekend verplaatste McCaleb meer dan 76 miljoen XRP, in afzonderlijke transacties, om te worden verkocht. Vanaf vrijdag 12 februari heeft McCaleb ongeveer 19 miljoen XRP overgedragen en vervolgens op 13 februari nog eens 19 miljoen en op 14, 15 en 16 februari meer dan 38,3 miljoen.

Transacties Tacostand wallet // Bron: XRPscan

Vorige week, tussen 10 februari en 11 februari, haalde de voormalige Ripple CTO ongeveer 40 miljoen XRP uit zijn portemonnee.

Volgens een analist zal McCaleb deze week blijkbaar elke dag meer dan 38 miljoen XRP verkopen, en heeft de voormalige chief meer dan 2 miljard XRP in cold storage (hardware wallets). De analist was van mening dat het bedrag in mei op zou zijn als McCaleb zulke grote hoeveelheden XRP uit zijn wallet zou blijven overboeken.

McCaleb had het verkopen van zijn XRP oorspronkelijk eind december stopgezet na de rechtszaak van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en zijn medeoprichters.

Volgens de regelgevende instantie hield Ripple zich in 2013 bezig met de illegale verkoop van niet-geregistreerde effecten door XRP wereldwijd aan te bieden aan investeerders. De rechtszaak beweerde ook dat Ripple miljarden XRP had gedistribueerd in ruil voor een niet-constante vergoeding en hun aanbiedingen niet had geregistreerd.

De prijs werd mogelijk beïnvloed door de verkoop van McCaleb zijn XRP. Op het moment van schrijven was Ripple’s eigen cryptovaluta ongeveer $0,5066 waard. Volgens gegevens van Coingecko is de prijs van XRP de afgelopen 24 uur met meer dan 11% gedaald, maar in het wekelijks tijdsbestek met meer dan 7% gestegen.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

17/02/2021 – 5u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.