17 februari 2021

Co-Founder van Ripple Jed McCaleb dumpt momenteel bijna dagelijks 40 miljoen XRP

Medeoprichter van Ripple, Jed McCaleb, heeft reeds in een week tijd al 220 miljoen XRP uit zijn wallet gedumpt nadat hij oorspronkelijk zijn verkoop van XRP in december stopgezet had na de rechtszaak van de SEC.

Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb heeft volgens gegevens van XRPscan opnieuw een aanzienlijk deel van XRP verplaatst. Tussen 12 en 15 februari heeft de medeoprichter van Ripple meer dan 114 miljoen XRP overgemaakt van zijn ‘tacostand'-portemonnee, die nu 327.282.882,6754 XRP over heeft als het totale saldo.

Alleen al in het weekend verplaatste McCaleb meer dan 76 miljoen XRP, in afzonderlijke transacties, om te worden verkocht. Vanaf vrijdag 12 februari heeft McCaleb ongeveer 19 miljoen XRP overgedragen en vervolgens op 13 februari nog eens 19 miljoen en op 14, 15 en 16 februari meer dan 38,3 miljoen.

Transacties Tacostand wallet // Bron: XRPscan

Vorige week, tussen 10 februari en 11 februari, haalde de voormalige Ripple CTO ongeveer 40 miljoen XRP uit zijn portemonnee.

Volgens een analist zal McCaleb deze week blijkbaar elke dag meer dan 38 miljoen XRP verkopen, en heeft de voormalige chief meer dan 2 miljard XRP in cold storage (hardware wallets). De analist was van mening dat het bedrag in mei op zou zijn als McCaleb zulke grote hoeveelheden XRP uit zijn wallet zou blijven overboeken.

McCaleb had het verkopen van zijn XRP oorspronkelijk eind december stopgezet na de rechtszaak van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en zijn medeoprichters.

Volgens de regelgevende instantie hield Ripple zich in 2013 bezig met de illegale verkoop van niet-geregistreerde effecten door XRP wereldwijd aan te bieden aan investeerders. De rechtszaak beweerde ook dat Ripple miljarden XRP had gedistribueerd in ruil voor een niet-constante vergoeding en hun aanbiedingen niet had geregistreerd.

De prijs werd mogelijk beïnvloed door de verkoop van McCaleb zijn XRP. Op het moment van schrijven was Ripple's eigen cryptovaluta ongeveer $0,5066 waard. Volgens gegevens van Coingecko is de prijs van XRP de afgelopen 24 uur met meer dan 11% gedaald, maar in het wekelijks tijdsbestek met meer dan 7% gestegen.


17/02/2021 - 5u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram