x Oud archief

Crypto Nieuws update (12/10/2022)

cryptostheen 3 min lezen

Welkom bij onze nieuwsupdate. Hier vindt u het belangrijkste cryptonieuws van de voorbije week – door ons voor u samengesteld.

Wekelijks gebeuren (week 40)

Cryptoregulering staat weer in de belangstelling. De EU neemt haar Europees cryptoreguleringskader MiCA aan en verbiedt tegelijkertijd alle cryptobetalingen uit Rusland. Ondertussen laat ook Rusland zijn cryptosabels ratelen en blokkeert de website van de cryptobeurs OKX. MasterCard heeft een nieuwe functie gelanceerd waarmee het kan volgen waar en hoe kaarthouders cryptomunten kopen.

Cryptobeurzen blijven uitbreiden. Binance tekent een overeenkomst met Kazachstan om een regionale hub te openen, terwijl Coinbase uitbreidt naar Australië. Tegelijkertijd ondervindt Coinbase een grote storing voor klanten met Amerikaanse bankrekeningen. Crypto futures exchange BitMEX is al lang van plan om een exchange token te lanceren, en nu bevestigt zijn CEO dat het een token tegen het einde van dit jaar kan lanceren.

Financiële instellingen blijven nieuwe cryptoproducten aanbieden. Vermogensbeheerder Fidelity voegt een Ethereum (ETH) indexfonds toe, terwijl beleggingsbeheerder Valkyrie zich aansluit bij Ark en gaat Franklin Templeton SMA’s (separated managed accounts) aanbieden aan institutionele beleggers zodat financiële adviseurs hun klanten rechtstreeks kunnen helpen eigenaar te maken. Ondertussen haalde Bitcoin (BTC) investeringsbedrijf NYDIG $720 miljoen op voor een fonds met digitale activa, en neemt crypto uitleendienst Ledn de Canadese fondsbeheerder Arxnovum over.

Bitcoiners doen hun best om de adoptie te versnellen. MicroStrategy, de grootste BTC hodler onder publiek genoteerde bedrijven, maakt een nieuwe wending, door een op Lightning Network gebaseerd SaaS platform te ontwikkelen. Ondertussen heeft de Plan B Foundation het bedrijf McDonald’s en andere traditionele bedrijven overgehaald om BTC betalingen te accepteren in Lugano, Zwitserland.

De bearish trend blijft de miningsector teisteren. Marathon, de grootste cryptominer naar marktkapitalisatie, onthult een totale blootstelling van $80 miljoen aan de failliete hosting provider Compute North. Bitcoin mining staat al zwaar onder druk, en het zal nog erger worden nu we ons schrap zetten voor de grootste stijging van de moeilijksgraad in één jaar. Goed gekapitaliseerde entiteiten proberen kansen te grijpen, waarbij Grayscale een nieuw investeringsvehikel voor mininginfrastructuur opricht.

Zuid-Amerika blijft zijn potentiële levensvatbaarheid voor miningactiviteiten bewijzen, nu het Argentijnse staatsenergiebedrijf BTC begint te delven met gestrand aardgas. Met zijn enorme waterkrachtcapaciteit is Paraguay een populaire plaats geworden voor Bitcoin miners. In augustus sprak de president van het land zijn veto uit over een wet die cryptomining zou hebben gereguleerd, maar nu hebben de senatoren hun veto uitgesproken.

DeFi, Layer1, Layer2

Veiligheidslekken van grote blockchains blijven misbruikt worden. Binance Chain (BNB) werd vorige week donderdag getroffen door een exploit van $566 miljoen. Een hacker misleidde de BSC Token Hub, een cross-chain bridge protocol, om twee miljoen BNB te versturen. De validators van BNB Chain legde het netwerk tijdelijk stil als reactie op de aanval. De aanvaller slaagde er echter toch in om ongeveer $110 miljoen dollar aan crypto weg te sluizen via een nieuwe aanpak, waarbij de fondsen over andere netwerken werden gesluisd. Minder dan de helft van de gestolen fondsen werd gestort op een leenprotocol op BNB Chain en geleende gecentraliseerde stablecoins, waaronder USDT, USDC en BUSD. De opschorting van het BNB Chain netwerk leidde ook tot de discussie over de decentralisatie ervan.

Tegelijkertijd spammen aanvallers Zcash (ZEC) met gigabytes aan transacties, waardoor de blockchain in de afgelopen drie maanden verdrievoudigd is in omvang.

Mango, een gedecentraliseerd protocol voor spotmarge, eeuwigdurende futurescontracten, lenen en uitlenen op Solana werd uitgebuit voor meer dan $100 miljoen. Volgens het rapport slaagde de aanvaller erin de waarde van het governance token MNGO van het protocol op te blazen, er grote leningen tegenaan te zetten en de liquiditeitspools van Mango leeg te halen.

MakerDAO, het leenprotocol achter de DAI stablecoin, kondigde een plan aan om $500 miljoen te investeren in kortlopende obligaties. Het plan is goedgekeurd door de community en zal ertoe leiden dat $400 miljoen van de activareserves van de organisatie wordt geïnvesteerd in Amerikaanse staatsobligaties en $100 miljoen in bedrijfsobligaties. De DAI stablecoin had al aanzienlijke indirecte steun van deze activaklasse via zijn uitgebreide ondersteuning door de stablecoin USDC. De grootste uitgever van stablecoins, Tether, verhoogt ook zijn Amerikaanse schatkistreserves en is goed op weg met zijn plan om het bezit aan commercial papers tot nul terug te brengen vóór het einde van het jaar.

Bronnen:

Error

Dat was het voor nu – tot de volgende keer! Bedankt voor het lezen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.