x Oud archief

'Dogefather' Elon Musk vernoemt memecoin in uitzending van SNL terwijl de prijs van Dogecoin sterk daalt

cryptostheen 2 min lezen

De cryptocurrency Dogecoin (DOGE), vaak gepusht door Elon Musk op Twitter, kreeg zijn moment tijdens het optreden van de CEO van Tesla op het televisieprogramma Saturday Night Live, maar de vermeldingen brachten de prijs weinig goed.

Tijdens zijn openingsmonoloog over de comedyshow vertelde Maye Musk haar zoon al lachend dat ze hoopte dat ze dat weekend geen Dogecoin (DOGE) zou ontvangen als onderdeel van haar cadeau voor moederdag. Hoewel de eerste vermelding veel lof kreeg van het publiek, was Musk zijn optreden als ‘financieel expert’ Lloyd Ostertag in de Weekend Update van Saturday Night Live meer diepgaand en ging het vooraf aan een prijsdaling van meer dan 30% voor DOGE.

Verwijzend naar zijn personage als de ‘Dogefather’, zei Musk dat de prijzen voor Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en DOGE waren gestegen, maar hij was al lachend ‘niet in staat’ om een ​​antwoord te geven op de vraag van het SNL-castlid Michael Che over ‘Wat is Dogecoin?”. Elon Musk ontwijkt en buigt zich af met informatie over de geschiedenis en het circulerende aanbod van het token, maar zei uiteindelijk dat de altcoin DOGE ‘ongeveer net zo echt’ was als Amerikaanse dollars en verwees naar de cryptocurrency als een ‘hustle’.

Kort na de openingsmonoloog daalde de prijs van DOGE voor het eerst van $0,69 naar minder dan $0,50 sinds het begin mei een halve dollar was gepasseerd. Hoewel het gedeeltelijk herstelde na Musk’s “Dogefather”-segment, daalde het token naar $0,43 in de afgelopen 24 uur en wordt het verhandeld tegen $0,55 op het moment van schrijven.

Velen hadden verwacht dat Musk zijn optreden in de comedyshow de prijs van DOGE ging opdrijven nadat hij twee weken geleden op Twitter had laten doorschijnen dat hij de hoofdrol zou spelen in een sketch of als een personage dat de Dogefather wordt genoemd. Tweets van de CEO van Tesla en Mark Cuban, evenals berichten van particuliere beleggers op r/WallStreetBets waren mogelijk verantwoordelijk voor aanzienlijke prijsstijgingen van de cryptocurrency dit jaar – de prijs van DOGE bevond zich op 1 januari nog onder de $0,01.

Aangezien elementen van de crypto-industrie worden gerapporteerd op reguliere mediakanalen, kunnen parodieën zoals die op Saturday Night Live een groter publiek bereiken. De NBC-show bracht in maart al een sketch uit rond de rage achter non-fungible tokens (NFT’s). Bovendien is Beacon Pictures naar verluidt van plan om een ​​tv-comedyserie met een crypto-thema te produceren.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”DOGE~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/doge/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

10/05/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.