x Oud archief

El Salvador kondigt aankoop aan van 420 Bitcoin, ter waarde van bijna $25 miljoen

cryptostheen 1 min lezen

De president van El Salvador, Nayib Bukele, zei woensdag dat zijn regering 420 extra Bitcoin heeft gekocht, waarmee het totaal gekochte bedrag tot nu toe op 1.120 BTC komt. Tegen een gemiddelde prijs van $53.324,29 heeft het een mooi (maar ongerealiseerd) rendement op zijn investering gemaakt.

De nieuwe aankoop is bijna $25 miljoen waard tegen de huidige prijzen. Op het moment van publicatie, wordt Bitcoin momenteel verhandeld tegen net geen $60.000, volgens gegevens van Coingecko.

De laatste aankoop komt meer dan een maand nadat Bukele de aankoop van 150 BTC aankondigde, bovenop de 550 BTC die het eerder kocht. “We hebben net de dip gekocht!” tweette Bukele woensdag, net zoals hij deed bij de aankoop op 20 september. Bitcoin, die vorige week een all-time high boven de $67.000 bereikte, daalde vandaag samen met de rest van de cryptomarkt.

De hoeveelheid munten die hij kocht was de kers op de taart: 420 BTC. (Voor degenen die niet bekend zijn met memes en internet, 420 wordt geassocieerd met de cannabis cultuur).

Bitcoin werd een officieel betaalmiddel in El Salvador op 7 september na de goedkeuring van een wet afgelopen zomer.

Als Bukele een kooporder van 69 BTC uitgeeft tijdens de volgende dip van Bitcoin, zal Dutch Crypto News de eerste zijn om dit te melden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.