3 november 2021

El Salvador wil zijn winst uit Bitcoin gebruiken om 20 scholen te bouwen

Het volgende project waarvan El Salvador zal profiteren door Bitcoin te omarmen, is een verbetering van het onderwijs voor de lokale bevolking door de bouw van 20 scholen.

El Salvador heeft een ander initiatief aangekondigd dat verband houdt met Bitcoin (BTC) en een deel van de winsten die uit het digitale activum komen. Bijna een maand na de onthulling dat het een dierenziekenhuis zal bouwen, is de pro-crypto natie nu op weg om 20 scholen op te richten met behulp van een deel van de winsten door zijn doordachte investeringen.

Een recente tweet van de perssecretaris van de president schetste de toekomstplannen van El Salvador. Het bestuursorgaan onthulde dat zijn investering in Bitcoin al winstgevend is gebleken en dat het daarom het project met een deel van de opbrengst uit zijn fonds zou financieren.

Volgens een lokaal rapport komt de bouw van de 20 nieuwe faciliteiten ter ondersteuning van het op cryptocurrency en blockchain gerichte onderwijs voor de lokale bevolking en sluit het zich aan bij de 400 scholen van het 'My New School' programma.

Op dit moment is El Salvador de enige staat die BTC accepteert als wettig betaalmiddel. De historische stap werd een realiteit op 7 september van dit jaar, ondanks de versterkte kritiek die het land kreeg van wereldwijde organisaties zoals het IMF.

Enigszins verwacht, heeft de president van het land - Nayib Bukele - een sleutelrol gespeeld in de adoptie van Bitcoin. De Latijns-Amerikaanse natie bezit 1.120 BTC, aangezien de laatste aankoop eind oktober goed was voor 420 BTC.

Toch werd de invoering van Bitcoin in El Salvador niet door alle inwoners met vreugde ontvangen. Sommigen van hen gingen zelfs de straat op om hun stem te verheffen tegen de wet. Michael Saylor - Chief Executive Officer bij MicroStrategy en prominent spreker van het toonaangevende digitale activum - legde uit dat obstakels onvermijdelijk zijn, simpelweg omdat Bitcoin de "meest ontwrichtende technologie van het decennium" is.

Eerst een nieuw dierenziekenhuis, achteraf meer scholen

Zoals hierboven vermeld, is dit niet de eerste keer dat ambtenaren hebben aangekondigd dat ze een deel van de winst uit Bitcoin zouden toewijzen aan een nationaal project, zoals het vorige project de bouw van een enorm dierenziekenhuis omvatte.

Vorige maand maakte de president bekend dat de faciliteit zal beschikken over kapsalons, kantoren, klaslokalen, een auditorium, en medische afdelingen zoals spreekkamers, operatiekamers, revalidatie, ziekenhuisopname en quarantaine kamers.

Het ziekenhuis zal dagelijks 384 consultaties, meer dan 100 spoedgevallen, 64 operaties en 32 röntgenfoto's kunnen behandelen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram