5 november 2021

Electronic Arts CEO: NFT's zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van videogames

Een andere traditionele gigant in de gamingindustrie heeft het over de samenhang van NFT's en play-to-earn gaming, maar waarschuwt dat het nog vroeg is.

Electronic Arts (EA), één van de grootste traditionele uitgevers van videogames, is nog niet zo actief op het gebied van blockchain gaming en NFT's als rivaal Ubisoft. De CEO van het bedrijf ziet echter potentieel in de adoptie ervan en noemde deze week NFT's (unieke tokens die de eigendom in digitale verzamelobjecten vertegenwoordigen) en play-to-earn modellen "een belangrijk onderdeel van de toekomst van onze industrie".

Tijdens een driemaandelijkse briefing, werd EA CEO Andrew Wilson gevraagd naar de opportuniteit die het bedrijf - dat enorme franchises zoals FIFA, The Sims, Battlefield en Madden NFL uitgeeft - ziet in in de opkomst.

"Ik denk dat het nog echt, echt vroeg is voor de discussie rond play-to-earn gaming of NFT's. En er is op een bepaald niveau nog een heel grote hype," antwoordde hij. "Ik denk wel dat het een belangrijk deel zal uitmaken van de toekomst van onze industrie, op een toekomstgerichte basis. Maar het is nog vroeg om uit te zoeken hoe dat gaat werken."

Wilson verwees naar het succes van EA met haar Ultimate Team modes in games als FIFA en Madden, waarin spelers in-game digitale ruilkaarten verzamelen die zeer waardevol kunnen zijn. Met dat in het achterhoofd, zei Wilson dat hij zich goed voelt over hun positie in de markt.

Ultimate Team collectibles zijn echter vergrendeld op elk individueel spel en kunnen het in-game ecosysteem van FIFA of Madden niet verlaten. In games als Axie Infinity en The Sandbox worden objecten weergegeven als NFT collectibles die vrij kunnen worden doorverkocht of verhandeld worden en mogelijk naar andere videogames of ruimtes kunnen worden gebracht als onderdeel van de evoluerende, toekomstige metaverse.

Het is een belangrijke en broodnodige factor die het onderscheidt maakt, maar niet elke grote speler in de traditionele gamingindustrie lijkt open te staan voor een dergelijke verandering. Steam, de toonaangevende marktplaats voor pc games, heeft ontwikkelaars onlangs verboden om games te publiceren die gebruikmaken van blockchaintechnologie en/of NFT's. Voorstanders van de crypto-industrie en digitale rechten hebben zich verzet tegen de beslissing waardoor de oprichter van Steam, Valve, de verandering nog moet toelichten.

Wilson ging niet al te diep in op hoe EA bepaalde op NFT gebaseerde elementen zou kunnen omarmen of een play-to-earn model zou kunnen introduceren zoals dat van Axie Infinity (AXS) dat spelers beloont met crypto tokens. Hij suggereerde echter dat het bezitten van activa bij crypto gaming een diepere betrokkenheid van spelers zou kunnen creëren.

"Alles wat meer mensen binnenhaalt en die mensen voor meer tijd betrekt in de context van het entertainment dat het zou creëren, zal op termijn een goede zaak zijn," zei hij. "Ik denk dat entertainment de basis is van onze diensten."

Ubisoft, de uitgever van videogames als Assassin's Creed, heeft in het verleden een paar kleine, experimentele NFT projecten uitgebracht en heeft verschillende teams en projecten in deze sector ondersteund. Onlangs deed Ubisoft zijn eerste investering in de sector, door de uitgever Animoca Brands van The SandBox (SAND), te steunen in zijn laatste fondsenwerving van $65 miljoen.

Animoca Brands oprichter en voorzitter Yat Siu vertelde vorige maand nog dat het zal samenwerken met Ubisoft aan op NFT gebaseerde games. Tijdens een kwartaalbriefing vorige week, bevestigde het bestuur van Ubisoft dat standpunt, door te verklaren dat het inderdaad werkt aan op blockchain gebaseerde projecten. Ubisoft CEO Yves Guillemot zei dat de uitgever "één van de belangrijkste spelers" in deze populaire industrie wil zijn.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram