x Oud archief

Enjin (ENJ) wil zijn metaverse decentraliseren met nieuw fonds van $100 miljoen

cryptostheen 1 min lezen

Blockchain gamingplatform Enjin (ENJ) gaat een nieuw fonds oprichten om de ontwikkeling van het ecosysteem dat de metaverse vormt, te ondersteunen en het meer gedecentraliseerd te maken.

Enjin, een startup achter de Efinity blockchain voor digitale verzamelobjecten of NFT’s, heeft een fonds van $100 miljoen gelanceerd om de adoptie van Efinity en andere gerelateerde projecten te ondersteunen, kondigde de startup afgelopen week aan.

“Het is nu tijd voor ons om dit om te zetten in een officieel, openbaar en bewust stuk van onze groeistrategie en een vrije, open en gedecentraliseerde metaverse te ondersteunen.”

Eraan toevoegend dat het aandeleninvesteringen zal overwegen in een financieringsronde om het ecosysteem te voeden en tokens zal kopen van projecten die bouwen bovenop de Efinity Metaverse.

Het nieuwe fonds, genaamd het ‘Efinity Metaverse Fund’, richt zich ook op organisaties die zich richten op cross-chain integraties met het ecosysteem van Enjin en de NFT projecten op Efinity en Polkadot (DOT). Het fonds zal ook projecten rond videogames ondersteunen die gebouwd zijn op “alle platformen” die betrekking hebben tot de metaverse, NFT’s en de kerninfrastructuur van Efinity.

Eerder dit jaar verzekerde Enjin zich van $18,9 miljoen aan financiering van investeerders, waaronder de cryptobeurs Crypto.com om Efinity (EFI) te debuteren, zijn op Polkadot gebaseerde blockchain (parachain) voor de NFT sector. EFI, het governance token van Efinity, is in augustus 2021 gelanceerd na een tokenverkoop van $20 miljoen in juli.

De nieuwste stap van Enjin in de metaverse komt te midden van de groeiende hype rond metaverses, nog verder aangewakkerd nadat de techgigant Facebook officieel zijn bedrijfsnaam veranderde in Meta. Het concept van de metaverse wordt gebruikt om een mix van technologieën te beschrijven die een virtuele realiteit in 3D creëren met activiteiten zoals online gaming en hangouts.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.