x Oud archief

Ethereum ontwikkelaars beweren dat 'The Merge' in augustus kan plaatsvinden als alles volgens plan verloopt

cryptostheen 2 min lezen

De langverwachte overgang van Ethereum naar een proof-of-stake consensusmechanisme, dat keer op keer is uitgesteld, lijkt – hopelijk – klaar te zijn om ergens in augustus plaats te vinden.

Preston Van Loon, een kernontwikkelaar van het Ethereum (ETH) blockchainnetwerk, vertelde aanwezigen op de Permissionless conferentie dat de overgang, bekend als The Merge, ergens in augustus zou plaatsvinden als alles volgens plan verloopt.

Van Loon vertelde de 5000 aanwezigen dat het team de overstap wilde maken voordat de zogenaamde ‘difficulty bomb’ het netwerk volgens plan zou degraderen:

“Voor zover we weten, als alles volgens plan verloopt, augustus – het is gewoon logisch. Als we de difficulty bomb niet hoeven te verplaatsen, laten we het dan zo snel mogelijk doen.”

Ethereum onderzoeker Justin Drake bevestigde dit gevoel door te verklaren dat ervoor zorgen, dat The Merge snel doorgaat, een topprioriteit is.

De difficulty bomb verwijst naar het programma dat in de Ethereum blockchain is gecodeerd en dat opzettelijk het netwerk vertraagt. Het was ontworpen om de overgang naar proof-of-stake aan te moedigen door het moeilijker te maken voor miners die achterblijven op de proof-of-work chain na The Merge.

Op 11 april kondigde Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko aan dat The Merge opnieuw was uitgesteld. Ondanks een succesvolle ‘shadow fork test’, zei Beiko dat The Merge niet zoals verwacht in juni zou worden geïmplementeerd. Volgens Beiko moeten ontwikkelaars snel handelen om de difficulty bomb te voorkomen, anders zullen ze nog een update moeten introduceren om dit programma uit te stellen:

“Als ontwikkelaars niet denken dat ze The Merge kunnen uitrollen naar het mainnet voordat de blocktijden te veel vertraagd worden, zal het opnieuw uitgesteld moeten worden.”

Vitalik Buterin herhaalde het standpunt tijdens de Shanghai Summit, maar gaf ook meer ruimte voor mogelijke haperingen, door te zeggen dat The Merge in september of oktober zou kunnen plaatsvinden.

De terugkeer naar de roadmap komt in het oog van het nieuws dat het Ethereum netwerk een “enorme testmijlpaal” zal zien, met de Ropsten testnet Merge die zal worden uitgevoerd op 8 juni. De Ropsten testnet Merge zal het PoW testnetwerk gecombineerd zien met een nieuwe PoS consensuslaag. Het zal simuleren wat er zal gebeuren als de eigenlijke samenvoeging tussen Ethereum en de Beacon Chain eindelijk plaatsvindt en het een PoS netwerk wordt.

Ethereum upgrades // Bron: ethereum.org

Als de samenvoeging succesvol wordt uitgevoerd in augustus, is de laatste mijlpaal op de roadmap voor Ethereum, voorheen bekend als ETH 2.0, de shard chains upgrade die naar verwachting begin 2023 zal worden gelanceerd. Tot die tijd zal het netwerk echter gebruik blijven maken van layer2 netwerken zoals Polygon (MATIC) en Optimism om schaalbaarheid en hoge transactievolumes te verwerken.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.